Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primăria sectorului 2 sterilizează gratuit câinii comunitari

Primăria sectorului 2 - Bucureşti desfăşoară un program gratuit de sterilizare şi vaccinare a câinilor fără stăpân de pe străzile sectorului, serviciul fiind disponibil, de asemenea, pentru animalele de companie, care au un stăpân, informează reprezentanţii primăriei. Astfel, locuitorii sectorului 2, atât cei care au adoptat sau doresc să adopte câini comunitari, cât şi cei care au deja un animal de companie, pot lua legătura cu centrul teritorial veterinar pentru a solicita, gratuit, sterilizarea şi vaccinarea acestora.

În primele patru luni ale anului au fost sterilizaţi şi vaccinaţi prin acest program 712 câini, cărora le-au fost implantate şi microcipuri. La finalul operaţiuni de introducere a microcipurilor în urechile patrupedelor, datele despre animale sunt centralizate. În acest mod se urmăreşte reducerea numărului de câini maidanezi de pe străzile Capitalei, se pot preîntâmpina unele tratamente datorită vaccinărilor deja efectuate şi se realizează o bază de date cu numărul de câini luaţi în evidenţa Primăriei Sectorului 2.

În 2009, peste 1.500 de animale au fost castrate şi 1.722 de câini au fost vaccinaţi şi le-au fost implantate cipuri la Centrul Teritorial Veterinar al Primăriei Sectorului 2. În plus, primăria adăposteşte în adăpostul propriu din Tânganul Mic aproximativ 500 de câini.
Categorie articol: 

Comentarii