Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primăria Dudeşti vrea să redeschidă spitalul din comună

Primarul comunei Dudeşti, Marian Bocănel, susţine că vrea să redeschidă spitalul din localitate. Acesta a făcut deja studiul de fezabilitate şi a trimis hârtiile la Bucureşti, iar un răspuns va primi, cel mai probabil, după vacanţa parlamentară.
"Fostul spital de la Dudeşti a fost al Spitalului Judeţean. Când s-au desfiinţat spitalele, în urmă cu 4 ani, spitalul a intrat în proprietatea primăriei. Eu am un plan de redeschidere a spitalului. Am depus la minister actele necesare, studiul de fezabilitate e făcut. Proiectul cuprinde o cameră de gardă şi câteva saloane cu 15 paturi în total, pentru internări. Am câteva promisiuni pentru septembrie", a declarat Bocănel pentru ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei".
Primarul Dudeştiului a ţinut să facă această precizare şi ne-a contactat ca urmare a articolului publicat ieri, "Concursurile de la Spitalul Judeţean iscă un nou val de contestaţii", în care un candidat la concursul de ocupare a posturilor de asistent medical din Spitalul Judeţean o acuza pe Olguţa Crivăţ, directorul de îngrijiri medicale, că ar fi preluat o parte a clădirii unităţii sanitare din comună pentru a amenaja un azil. Crivăţ a dezminţit zvonul. Mai mult, chiar şi Marian Bocănel a vrut să facă aceeaşi precizare, spunând că nici măcar nu o cunoaşte, darămite să aibă vreun act oficial în acest sens. "De când sunt eu primar aici, de aproape 16 ani, nu am cunoştinţă despre aşa ceva. Nu am primit nimic de la această Olguţa Crivăţ. Am vrut doar să fac lumină. Nu are nicio cerere de închiriere, de preluare etc. Nu a avut nici măcar o zi închiriată clădirea. Orice hotărâre pentru închiriere, concesionare se aprobă în Consiliul Local, apoi este făcută publică, postată pe site. Nu ai cum să ascunzi aşa ceva", ne-a mai spus Bocănel.
Spitalul din Dudeşti a fost, cu aproape zece ani în urmă, un spital în toată regula, cu medici, asistenţi, dispensar şi cabinete medicale. Aici erau aduşi sute de pacienţi, din satele învecinate şi doar cazurile urgente erau trimise cu Ambulanţa la Brăila, în condiţiile în care Dudeştiul se află aproape la marginea judeţului, la peste 80 de km de municipiu. Unitatea sanitară a fost închisă în anul 2011, pe vremea când Traian Băsescu era preşedinte, iar în fruntea Guvernului era Emil Boc. În 2012, clădirea intrase în atenţia fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu. "Vă spuneam de partea de asistenţă socială a administraţiilor, care trebuie să aibă în bugete astfel de susţineri. În acest sens, m-am gândit vizavi de fostul spital de la Dudeşti, să îi dăm o destinaţie. (...) Dudeştiul este o zonă pentru care am putea să ne gândim", declara Stancu în martie 2012.
Până în prezent, nu s-a întâmplat nimic, iar clădirea a rămas în paragină.

 
Categorie articol: 

Comentarii