Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Presa germana: Michael Schumacher - cel mai mare pilot al tuturor timpurilor

Presa germana de luni apreciaza ca Michael Schumacher, care si-a incheiat cariera de pilot de Formula 1 cu un loc patru ocupat, duminica, in Marele Premiu al Braziliei, este "cel mai mare pilot al tuturor timpurilor", recunoscind, totusi, ca germanul a fost intotdeauna "un erou controversat".
"Cel mai mare ghinion, cea mai mare lupta - Cursa nebuna a lui Schumi", a titrat Bild, notind ca pilotul german nu merita ca in ultima sa cursa sa se confrunte cu astfel de probleme tehnice. "Nu poate fi adevarat. Ferrari l-a lasa din nou balta pe Schumi, de aceasta data in ultima cursa a carierei sale. Schumi ar fi cistigat cu siguranta Marele Premiu al Braziliei, daca nu ar fi facut pana in turul opt", apreciaza Bild.
Publicatia germana considera ca Michael Schumacher a reusit, duminica, "cea mai palpitanta revenire din cariera sa" si ii felicita, atit pe german, cit si pe campionul mondial, spaniolul Fernando Alonso. "Felicitari, senor Alonso! Dar felicitari si tie, Schumi, pentru una dintre cele mai bune curse din cariera ta! Multumim, Schumi, a fost frumos cu tine!", noteaza Bild.
Cotidianul Die Welt subliniaza ca Michael Schumacher a fost intotdeauna un erou controversat, intrebindu-se "ce loc va ocupa cel mai mare pilot al tuturor timpurilor in rindul nemuritorilor din sport". "Unii il iubesc, ca pe cel mai mare campion al Germaniei, totusi, in acelasi timp, orice lucrator la negru ii reproseaza ca a fugit in Elvetia pentru a nu-si plati impozitele fiscului german", scrie Die Welt, care aminteste ca pilotul german a fost acuzat chiar de fostul cancelar al Germaniei de lipsa de patriotism. Publicatia germana concluzioneaza, citindu-l pe Flavio Briatore: "Schumi nu a fost niciodata un star “a la Senna”, ci doar un mare campion al sportului".
Ziarul local Landeszeitung, din Luneburg, il compara pe Michael Schumacher cu sportivi celebri germani. "Exista sportivi ale caror performante ramin zeci de ani in amintirea oamenilor. Schmeling (n.r. Max Schmeling, fost pugilist german) este unul dintre ei, la fel ca Beckenbauer, Boris Becker, Steffi Graf, iar acum Michael Schumacher. Pilotul figureaza, fara doar si poate, pe lista celor mai mari sportivi germani ai tuturor timpurilor. Faptul ca nu a reusit sa cistige al optulea titlu mondial nu schimba nimic. Aura lui Schumacher e reprezentata de rezultate. Oamenii vor realiza ceea ce Michael Schumacher a insemnat pentru F1 abia sezonul viitor, cind el nu va mai fi la start. Cel mai mare pilot de Formula 1 si-a incheiat cariera", scrie publicatia germana.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii