Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Premiile de excelenta intirzie pentru 11 cadre didactice

In anul 2006, 176 de cadre didactice au primit diplomele "Gheorghe Lazar" si "Premiile de excelenta", care reprezinta 20% din salariile de baza primite in ultimele 12 luni de activitate. Din pacate, 11 cadre didactice au ramas fara aceste premii: sase de la Liceul "Iorga", trei de la Scoala "Ecaterina Teodoroiu", si cite un cadru de la Colegiul "Murgoci" si Gradinita nr. 5.
Fosta profesoara de la Liceul "Iorga", Magdalena Nastasa, a semnalat faptul ca in anul 2005 a obtinut un Premiu de Excelenta si nu l-a primit nici in 2007. "Desi toate scolile si liceele din tot judetul Braila au acordat premiile profesorilor, din motive birocratice sau rea vointa, profesorii premiati ai Liceului "Iorga" au fost omisi. Din decembrie 2006, in urma discutiilor cu directorul scolii, acesta mi-a declarat ca nu are fondurile necesare, dar nici lista cu profesorii premiati. Mi-a cerut sa astept ca se va rezolva. Au trecut aproape sase luni si ne spune in continuare sa avem rabdare", ne-a scris profesoara Magdalena Nastasa.
Directorul Liceului "Iorga", prof. Mircea Morosan, a explicat ca in 2005 s-au discutat aceste premii, au avut banii prevazuti in buget, dar nu s-au dat aprobarile pentru distribuirea lor. In 2006 nu a mai prevazut aceste fonduri si nu a putut da banii, chiar daca Ministerul a dat aprobare pentru acordarea lor in mai multe rinduri. "Acum eu am banii necesari, dar Ministerul a aprobat sa se dea banii in 2006 nu in 2007. Asa ca acum trebuie sa obtinem aceasta aprobare de la Minister. Ne sprijina si conducerea Inspectoratului Scolar, si sindicatul. Am inteles ca lucrurile s-au incurcat la compartimentul contabilitate si noi incercam acum sa obtinem aprobarea domnului ministru pentru a da acesti bani profesorilor. Daca si asa raspunsul va fi negativ, vom actiona in contencios administrativ. Oricum nu sintem singura scoala in aceasta situatie", a spus directorul Liceului "Iorga", prof. Mircea Morosan.
Presedintele Sindicatului Invatamint Braila (SIB), Valeriu Partene, a spus ca initial discutase si rezolvase favorabil problema cu secretarul de stat Dumitru Matei. Intre timp acesta a fost schimbat, asa ca negocierile au fost reluate. Ieri, ministrul Adomnitei, aflat intr-o vizita la Iasi, a primit din partea presedintelui Federatiei "Spiru Haret", Gheorghe Izvoranu, setul de documente prin care ar trebui aprobata acordarea premiilor. "Daca ministrul aproba astazi favorabil cererea noastra, ceea ce cred ca se va si intimpla, in citeva zile oamenii isi vor primi banii. Oricum, profesorii de la "Iorga" nu sint singurii in aceasta situatie, nici din judet si nici din tara. In judetele Hunedoara si Bistrita Nasaud aceste premii nu s-au dat nici unui cadru didactic", a explicat presedintele SIB, Valeriu Partene.
Categorie articol: 

Comentarii