Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Premierul ucrainean se declara impotriva "integrarii accelerate" in NATO

Premierul ucrainean prorus, Viktor Ianukovici, a criticat politica de "integrare accelerata" in NATO a Ucrainei dupa Revolutia Portocalie de la sfirsitul lui 2004, miercuri, inainte de a pleca spre Bruxelles, unde este asteptat la sediul Aliantei, transmite AFP.
"Atitudinea negativa a poporului ucrainean referitoare la NATO a progresat", a declarat premierul, citat de agentia de presa Interfax, inainte sa plece la Bruxelles, unde va efectua de asemena o vizita la Comisia Europeana. Aceasta ostilitate a fost provocata de politica de "integrare accelerata in NATO", care "nu corespunde vitezei de aprofundare a acestui proces de catre populatia ucraineana", a subliniat acesta. Referitor la relatiile Kievului cu Uniunea Europeana, Ianukovici a apreciat ca ucrainenii trebuie sa "se debaraseze de euro-romantism si sa treca spre euro-pragmatism", precum si sa faca progrese in ceea ce priveste reformele solicitate.
Viteza de integrare in Uniunea Europeana si in NATO "va depinde de viteza reformelor din Ucraina", a subliniat el. Ianukovici va pleca spre Bruxelles miercuri seara, urmind sa se intilneasca joi cu liderii NATO si ai Comisiei Europene, pentru prima data de la nominalizarea sa in functia de prim-ministru, la inceputul lui august, in urma unui compromis cu presedintele prooccidental Viktor Iuscenko.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii