Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Premierul britanic - o fugă la Bucureşti

Premierul britanic David Cameron a efectuat ieri o vizită fulger la Bucureşti, pentru întrevederi cu premierul Dacian Cioloş şi preşedintele Klaus Iohannis. Oaspetele a depus, de asemenea, o coroană de flori la Clubul Colectiv, unde a păstrat un moment de reculegere şi a aprins o candelă.
Oficialul britanic a discutat circa o jumătate de oră cu omologul său român. În ajun, Ciolos a afirmat că România doreşte rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, precizând că acest lucru ar fi benefic pentru ambele părţi: atât pentru Londra, cât şi pentru Bruxelles. „România în mod clar a afirmat deja: dorim rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, e un lucru atât în interesul Marii Britanii, cât şi al Uniunii Europene. În mare parte, pornim cu o abordare pozitivă a punctelor puse în discuţie de către Regatul Unit al Marii Britanii", a declarat Cioloş în cadrul discuţiilor pe care le-a avut cu membrii comisiilor parlamentare reunite pentru afaceri europene.
La Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, după întâlnirea cu premierul Cameron, că s-a discutat despre aprofundarea parteneriatului strategic cu Marea Britanie pe diversele paliere, şeful statului considerând că dimensiunea militară şi de securitate a cooperării bilaterale joacă un rol major, mai ales pe fondul de securitate actual.

 
Categorie articol: 

Comentarii