Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Premianţii mediului de afaceri şi-au primit diplomele la "Top-ul firmelor 2008"

Firmele brăilene cu cele mai bune rezultate economice în anul 2008 au fost premiate, joi seară, în cadrul unei festivităţi organizate de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Brăila (CCIA), la Teatrul "Maria Filotti". Cea de a XVI-a ediţie a "Top-ului firmelor brăilene" a reunit în Sala de Conferinţe a teatrului aproximativ 100 de oameni de afaceri din Brăila. Spre deosebire de ediţiile anterioare, în acest an, la festivitatea de premiere nu a sosit niciun reprezentant al autorităţilor locale, iar singurul parlamentar care a răspuns invitaţiei CCIA Brăila de a participa la eveniment a fost senatorul PSD, Ion Rotaru. "Manifestarea ne oferă ocazia de a evidenţia rezultatele economice obţinute de firmele brăilene în anul 2008 şi de a recunoaşte meritele celor cu performanţe deosebite. Topul Judeţean al Firmelor este şi rămâne, fără îndoială, locul de întâlnire pentru cele mai prestigioase firme din judeţul Brăila, adevăraţi câştigători în competiţia cu responsabilităţile şi stresul cotidian (...)", a subliniat în alocuţiunea rostită cu acest prilej preşedintele executiv al Camerei brăilene, Ioan Chiriacescu. De asemenea, sursa citată a precizat că metodologia de întocmire a Top-ului îmbină mai multe criterii precum cifra de afaceri sau rata profitului, eficienţa utilizării resurselor umane, eficienţa utilizării capitalului angajat sau efortul de dezvoltare.

Premianţii

Potrivit datelor prezentate de CCIA Brăila, dintre cele 8.492 societăţi comerciale care au depus bilanţ contabil anul trecut, 6.755, adică 79,5%, au avut cifra de afaceri mai mare de zero. Mai departe, dintre cele aproape 6.800 de firme care au derulat afaceri anul trecut, peste 700 au îndeplinit condiţiile şi criteriile utilizate în Top, aproape jumătate, mai precis 308 agenţi economici clasându-se pe primele 3 locuri în clasamente. Datele economice au fost preluate de la Direcţia Finanţelor Publice, datele de ordin legal ale firmelor fiind furnizate de către Oficiul Registrului Comerţului, iar veniturile din export sunt puse la dispoziţie de către Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, în baza declaraţiilor vamale ale firmelor în anul 2008.

"Trofeul de Excelenţă" a fost atribuit unui număr de 29 firme care s-au clasat pe podium în perioada 2004 - 2008, respectiv "Adiana Trade", "Agrimon", "Axa Motor", "B.E.N. Electro Serv", "Complexul de Porci Brăila", "Concivia", "Enter 2", "General Tehnic", "Green Yard", "Istru", "Marex", "Mioriţa Com", "Nelisim Prod", "Offset Grafic Serv", "Optiven", "Pază şi Construcţii", "R.B.C. Systems", "Romnav", "Romwest Euro", "Sanco", "Serv Class", "Setcar", "Simon's Comprod", "Soroli Cola", "Stejar Prodimpex", "Tehnologic Grup", "Ten Comprod", "Titan Edilitara" şi "Tracon".

Un număr de 61 de firme au primit Distincţii de Excelenţă pentru situarea pe podium în perioada 2006 - 2008.
Pe primele locuri în Top-ul exportatorilor s-au situat societăţile "Blazer", "Enterpriseset Co" - filiala Brăila, "Promex", "Agrimon", Maritime Interior, "Brăila Ship Repair", "Hagi Livestock Impex", "Siltex", "Braiconf" şi "Servnaval".
SC "Double P Media" SRL, firma care editează cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei", s-a clasat pe locul 1 în firmelor care realizează servicii de publicitate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii