Mergi la conţinutul principal

Pregatiri gratuite la Liceul de Arta pentru admiterea in clasa a IX-a

La Liceul de Arta se fac pregatiri gratuite cu viitorii liceeni, pentru ca toti elevii interesati sa aiba o pregatire minima necesara atunci cind sustin probele de aptitudini. Pentru urmatorul an scolar sint prevazute in planul de scolarizare patru clase cu profilurile: muzica, arta plastica, arhitectura si arta actorului, fiecare cu cite 28 de locuri. Cursurile de pregatire se desfasoara in fiecare simbata, intre orele 9.30 - 14.00 cu ajutorul cadrelor didactice de specialitate din scoala. Inscrierea pentru sustinerea probelor de aptitudini este planificata pentru zilele de 10 si 11 iunie. In perioada 12 - 15 iunie se vor desfasura probele, iar pe 16 iunie se vor afisa rezultatele.
La profilurile arte plastice si arhitectura elevii vor avea de trecut printr-o proba de perceptie vizuala si o proba de creativitate. Proba de perceptie vizuala consta in realizarea unui studiu dupa natura, tehnica fiind lasata la alegerea candidatului, creion sau carbune. Proba de creativitate inseamna realizarea unei compozitii pe o tema data, executata in culoare sau volum, la alegerea candidatului. La sectia muzica se sustin trei probe de aptitudini. O proba de instrument, compusa dintr-o gama, aleasa prin tragere la sorti de catre candidat, din patru game pregatite, un studiu pe note, la alegerea comisiei, din patru pregatite de candidat si un studiu la alegerea candidatului, executat fara partitura. Proba a doua consta intr-un recital instrumental: doua parti dintr-o lucrare preclasica, la alegerea candidatului, fara partitura, o lucrare de factura clasica, romantica, romaneasca sau moderna, la alegerea candidatului, executata fara partitura. In cadrul celei de-a treia probe se verifica auzul melodic si se solicita candidatului sa efectueze un dicteu melodic de 12 - 16 masuri.
Pentru profilul arta actorului, candidatii sustin o proba de dictie si alta de muzica. Proba de dictie consta in citirea unui text la prima vedere, recitarea a doua sau trei strofe dintr-o poezie aleasa de candidat, povestirea unei fapte din viata elevului si participarea la o conversatie cu comisia pe o tema data de aceasta. Totul va dura cel mult 15 minute. La proba de muzica va fi verificat auzul muzical, simtul ritmic, memoria muzicala, calitatile vocale si cunostintele elementare de scris-citit muzical, adica: intonarea a doua sau trei cintece la alegerea comisiei dintr-o lista de cinci cintece prezentate de candidat, reproducerea de fragmente ritmico-melodice, citirea notelor pe portativ, reproducerea de intervale si formule ritmice, executarea ritmica a unui exercitiu cuprinzind valorile de note si pauze invatate. Si aceasta proba va dura maxim 15 minute.
Cursurile gratuite de pregatire in specialitatile amintite vor fi
sustinute de toti profesorii din catedrele respective.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro