Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prefectura Braila solicita constatarea nulitatii actelor emise de galateni, pentru cartierul Siret

Prefectul judetului, Nicolae Mitroi, nu crede ca solutia popusa de deputatul PD Horia Vasioiu, pentru recuperarea celor 1.000 de hectare pe care galatenii au construit cartierul Siret este viabila. Mitroi a declarat ieri ca, din punctul sau de vedere, nu este cazul sa se mearga pe initierea unei propuneri de Hotariri de Guvern, prin care sa se anuleze hotarirea anterioara, care perfecta transferul suprafetei amintite, de pe raza judetului Braila, in administrarea municipalitatii galatene. Prefectul considera ca exista o cale mult mai buna de urmat, aceea a instantei, prin care sa se constate nulitatea tuturor actelor si avizelor date de autoritatile galatene, asupra unui teren care se afla pe raza administrativ-teritoriala a judetului Braila, mai exact a localitatii Vadeni: "Dintr-un anume punct de vedere, n-ar trebui facut nimic. Spun asta, in sensul ca nu avem decit de constatat ca acea hotarire, in unele din prevederile sale, este ilegala. Sigur ca trecerea celor 1.000 de hectare in proprietatea municipalitatii galatene era in puterea Guvernului sa o faca. Dar modificarea sistemului administrativ, delimitarii administrativ-teritoriale nu se putea face, avind in vedere ca asta s-a facut printr-o lege organica. Din punctul nostru de vedere, tot ce inseamna legatura cu statul, deci nuntile, botezurile, trebuie facute la Vadeni, buletinul, domiciliul este de Vadeni, impozite, taxe ce ar urma sa fie platite, de asemenea, acolo. Autorizatia de construire care, se pare, este eliberata de Primaria Galati este ilegala si de aici decurg mai multe elemente. Acesta este punctul nostru de vedere, dupa ce mai multa vreme am tot invirtit problema asta, precum porcul, dovleacul. Asta este treaba. Acum am demarat niste demersuri sa dam in constatare de nulitate a tututor acestor hirtii care au fost emise pina acum. Am solicitat Inspectiei in constructii sa ne obtina aceste autorizatii emise, ca sa avem dovada, si vom inainta in instanta treaba asta, ca sa solicitam nulitatea actelor respective si repunerea in legalitate din acest punct de vedere. Mie mi se pare ca aceasta este adevarata rezolvare. Adica ce sa fac eu, sa cer Guvernului sa anuleze un act care nu exista, pentru ca incalca legea? Cam asa ar veni, ce spune domnul Vasioiu".
Atentionat asupra faptului ca, desi incalca legea, actul respectiv produce efecte, prefectul a precizat: "Are efecte, pentru ca s-au facut in forta, cu incalcarea legii. E adevarat ca nici autoritatile brailene n-au reactionat la timp, asta se vede cu ochiul liber. Eu am discutat problema si cu colegii de la Institutia Prefectului, din Galati. Toata lumea este de acord cu ce spunem noi acum, dar si ei au niste constringeri, e greu sa vorbeasca prefectul si sa spuna mai mult decit este cazul. Deci eu cred ca aceasta este calea de urmat, fara sa mai recurgem la Guvern, la Parlament etc".

450 de case pentru galateni

Pina una - alta, autoritatile galatene continua sa construiasca blocuri pe mia de hectare si intentioneaza sa imparta teren tinerilor care doresc sa isi construiasca o casa. Potrivit primarului orasului Galati, Dumitru Nicolae, tinerii galateni care au virsta de pina la 35 de ani vor primi gratuit, in cartierul Dimitrie Cantemir (Siret) cite 300 de metri patrati de teren si inca 150 de metri patrati de teren care va fi concesionat cu o suma egala cu 10% din redeventa stabilita de Consiliul Local. Mai mult, si cei peste 35 de ani vor avea acces la terenurile din viitorul cartier: "Tinerii care au virsta mai mare de 35 de ani vor primi cite 450 de metri patrati de teren, dar vor plati o redeventa care va fi fixata de Consiliul Local si vor fi stabilite si niste criterii pentru ca va trebui organizata licitatie pentru acordarea terenurilor. Vom vedea, in cadrul sedintei de consiliu local care va avea loc pe 21 decembrie, cum se va vota proiectul de hotarire de atribuire a terenurilor", a precizat primarul Dumitru Nicolae.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii