Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prea multe procese intre Primarie si societatile subordonate

Consilierul Grigore Potec este indignat de numarul mare al directorilor societatilor sau directiilor subordonate Primariei care au dat in judecata aceasta institutie. El a solicitat, la ultima sedinta a CLM, sa fie informat cite astfel de procese are Primaria, cu institutiile subordonate, opinind chiar ca, daca directorii respectivi tot actioneaza in instanta municipalitatea, ar trebui sa fie dati afara cu totii si apoi sa se ocupe justitia de restul: "Cite procese avem cu societatile noastre si cu regiile CLM, pe rol? Eu totusi am o propunere: avind in vedere ca avem atitea procese cu directorii societatilor noastre si regiile etc., eu propun sa-i dam pe toti directorii afara si sa dam toate documentele, sa ni le faca justitia, ca e mai usor asa!".
Directorul Sorina Bosoanca a recunoscut ca si unii magistrati au fost uimiti sa vada ca primaria este actionata in instanta de atitia directori subordonati: "Nu pot sa va spun acum, pe moment, numarul exact, dar cred ca sint pe rol sapte procese cu directiile si societatile noastre. Nu sint hotariri definitive decit in cazul pietei. Vreau sa va spun ca atit judecatorii de la tribunal, cit si cei de la Curtea de Apel Galati ne-au intrebat, in afara ordinei sedintei, cine conduce Primaria si cui ii sint subordonati acei directori".
Consilierul Doru Damian a intrebat, retoric, ce legatura are cine conduce Primaria, cu faptul ca sint multe procese intre directorii subordonati CLM si municipalitate: "Pai, ce legatura are scula cizmarului, cu Prefectura?!". "Eu nu vad aici nici o scula a cizmarului si nici o Prefectura, dar atit timp cit in toate actele de infiintare a societatilor respective si ale regiilor se spune ca sint subordonate Primariei, se poate pune si intrebarea respectiva...", a explicat Bosoanca.
Damian s-a declarat "oripilat" de faptul ca cineva, fie el consilier sau reprezentant al Primariei, poate nega dreptul si chiar obligatia unui director al unei societati sau regii subordonate municipalitatii, de a da in judecata pe oricine considera el ca prejudiciaza interesele societatii pe care o conduce. El a precizat ca, din informatiile sale, directorii care au recurs la aceasta cale de a apara interesele regiilor sau directiilor respective au incercat initial o discutie, dar nu s-a ajuns la nici un rezultat, calea atacului in instanta fiind ultima solutie la care au putut apela cei in cauza.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii