Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Preşedintele Ucrainei îşi revizuieşte strategia militară

Preşedintele ucrainean a făcut apel la o „regrupare de forţe" pentru „fragmentarea zonei controlate" de insurgenţi şi „împiedicarea aprovizionării acestora cu arme şi echipamente" pe la frontiera cu Rusia, aflată încă parţial sub controlul separatiştilor.
Până acum, tactica utilizată de comandamentul militar ucrainean consta în încercuirea şi asedierea principalelor bastioane ale insurgenţilor proruşi, cu preţul unor lupte din ce în ce mai sângeroase, atât pentru forţele guvernamentale, cât şi pentru civili. Armata se confruntă cu mari dificultăţi în a intra în oraşe, unde luptele ar putea provoca numeroase victime.
În context, Poroşenko a confirmat informaţiile anunţate de autoproclamatul „premier" separatist Aleksandr Zaharcenko, care şi-a exprimat vineri satisfacţia în legătură cu venirea mai multor blindate şi a 1.200 de soldaţi din Rusia, unde aceştia din urmă au fost instruiţi timp de patru luni. Informaţia a fost dezminţită de Moscova.
„O parte din acest material a fost distrus. Pentru ceea ce rămâne, luăm măsuri ca şi acesta să fie distrus", a afirmat Poroşenko.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii