Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a asigurat pe omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, că nu va recunoaşte anexarea regiunii Crimeea de către Rusia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a asigurat pe omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, că nu va recunoaşte anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia, se afirmă într-un comunicat al Administraţiei prezidenţiale de la Kiev, citat de Interfax şi EFE.

Potrivit comunicatului, Erdogan şi Poroşenko au purtat o discuţie telefonică în cadrul căreia preşedintele turc l-a asigurat pe omologul său ucrainean că nu va recunoaşte anexarea în pofida îmbunătăţirii relaţiilor dintre Ankara şi Moscova.

"Erdogan a confirmat că sprijinul Turciei pentru integritatea teritorială a Ucrainei este invariabil," insistând că Ankara va continua să susţină minoritatea tătară din Crimeea.

De altfel, după anexarea regiunii Crimeea de Rusia, Erdogan a denunţat frecvent persecuţiile la care ar fi supuşi tătarii din peninsulă.

La rândul său, Poroşenko "a confirmat sprijinul Ucrainei pentru preşedintele ales în mod legal şi pentru Guvernul Republicii Turcia," în contextul loviturii de stat eşuate de luna trecută, relatează TASS.

 
Categorie articol: 

Comentarii