Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Preşedintele Camerei de Comerţ Brăila avertizează: «Am semnale că va începe o criză de desfacere pentru ferme»

• afirmaţia vine în contextul în care lanţul HORECA este total afectat de măsurile luate de autorităţi în lupta cu COVID-19

 

Preşedintele Camerei de Comerţ Brăila, Ştefan Fusea, este de părere că, în scurt timp, va începe o criză de desfacere pentru fermele avicole, de bovine, de lactate, de industrializare a cărnii şi altele. Explicaţia ar fi închiderea lanţului HORECA (hoteluri-restaurante-cafenele).

„Va fi o supraproducţie în domeniul alimentar. Am semnale că fermele de pui, lapte, ouă, bovine, industrializare a cărnii, încep să aibă probleme în desfacere. S-a închis lanţul HORECA şi au dispărut milioane de consumatori. Toate întreprinderile mari care au cantine mari s-au închis. Va începe în scurt timp o criză de desfacere. Preţurile vor scădea”, este de opinie Ştefan Fusea.

Reamintim că măsura suspedării activităţii pentru HORECA s-a luat prin ordonanţă militară, după ce a fost decretată starea de urgenţă. Sunt măsuri ce ar trebui să diminueze riscul răspândirii şi infectării oamenilor cu noul coronavirus. Deja sute de mii de angajaţi din această industrie, la nivel naţional, se află în prezent în concediu, urmând să intre ulterior în şomaj tehnic. Guvernul Orban a susţinut că va suporta 75% din plata şomajului tehnic, fiind o hotărâre menită să-i ajute pe angajatorii din HORECA.
Categorie articol: 

Comentarii