Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Povestea taximetristului care i-a dus pe teroriști la aeroportul din Bruxelles

Teroriştii Ibrahim el Bakraoui şi Najim Laachraoui, precum şi un al treilea jihadist rămas neidentificat, i-au interzis taximetristului să le atingă bagajele, care erau încărcate cu explozibili, păstrând liniştea pe bancheta din spate în timp ce erau transportaţi spre aeroportul Zaventem din Bruxelles. Cel de-al treilea suspect rămas neidentificat, care a fost surprins pe camerele de supraveghere din aeroport, a vorbit însă cu taximetristul, exprimându-şi nemulţumirea cu privire la acţiunile Statelor Unite din Siria.
Cotidianul belgian DH a relatat că taximetristul a simţit miros de amoniac dinspre bagajele celor trei terorişti şi a observat că au lăsat o pudră albă în portbagajul maşinii sale. Taximetristul a mărturisit că a aflat despre explozie în timp ce transporta următorul client şi a mers imediat la poliţie pentru a-i ajuta pe anchetatori.
Presa belgiană a susţinut că compania de taximetrie a trimis o maşină mică, deşi teroriştii comandase o dubă şi au fost forţaţi să lase în apartamentul din Schaerbeek una dintre bombe, care a fost descoperită ulterior de anchetatori. Cele două bombe care au explodat marţi dimineaţă, alături de cea din metrou au ucis 31 de persoane, iar peste 200 - între care patru români - au fost rănite.
Medicii belgieni care au îngrijit victimele au fost zguduiţi de rănile provocate. „A fost vorba de răni de război pe care nu le vedem în mod obişnuit: membre smulse, arsuri deosebit de grave, oameni carbonizaţi, bucăţi de metal în corp...", a declarat purtătoarea de cuvânt a Crucii Roşii din Belgia, Nancy Ferroni. Printre puţinele victime care au fost identificate se numără doi americani, doi belgieni, un chinez şi o peruană
Aeroportul Zaventem din Bruxelles va rămâne închis până duminică inclusiv.

Cine era teroristul care și-a abandonat centura cu explozibili pe aeroport

Între timp, în mai multe ţări din vestul Europei au avut loc raiduri şi arestări: 6 persoane în Franţa care ar fi pregătit noi atentate, două în Germania - în legătură cu exploziile de la aeroportul din Bruxelles, iar vineri cel puţin trei persoane au fost reținute – una rănită după schimburi de focuri – în urma descinderii poliţiei într-un cartier al capitalei Belgiei.

Cu o zi înainte, joi, cel de-al treilea terorist care apare în imaginile surprinse la aeroportul Zaventem din Bruxelles înaintea atentatului de marți a fost identificat „în proporție de 95 la sută” ca fiind Faycal Cheffou. El se recomandă drept ziarist freelancer și s-a făcut remarcat prin reportajele făcute de el la centrele de refugiați în care spunea că aceștia sunt privați de hrană sau că primesc cina înainte de sfârșitul Ramadanului.
Categorie articol: 

Comentarii