Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ponta declară că USL reia iniţiativa pentru constituirea comitetului anticriză Putere-Opoziţie-BNR

"Vom adresa scrisori oficiale şi prim-ministrului, Emil Boc, şi guvernatorului Mugur Isărescu. Acest comitet şi acest dialog anticriză este absolut necesar, este foarte clar că situaţia economică, situaţia din SUA, din Europa nu prezintă semne bune nici pentru România, este un moment mult prea dificil pentru economia şi situaţia societăţii româneşti în care diferenţele politice trebuie să treacă pe planul doi, suntem dispuşi, suntem pregătiţi să purtăm un dialog serios cu cei de la putere şi cu BNR pentru a încerca să găsim cele mai bune soluţii economice şi financiare care să ajute România să treacă peste această perioadă grea cu mai puţine suferinţe şi cu mai puţine greşeli decât s-au făcut în ultima perioadă. (...) Evident, guvernatorul nu poate să reacţioneze decât după ce forţele politice se pune de acord, pentru că domnia sa nu face politică, ci are un anumit rol de mediator", a susţinut Ponta.

Liderul PSD şi-a arătat dezamăgirea pentru faptul că USL nu a primit niciun răspuns asupra acestei propuneri după ce a fost lansată la consultările de la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu.

"Noi ne-am prezentat viziunea economică şi ce e de făcut, nu înseamnă că guvenul Boc trebuie să aplice programul USL, nu mă gândesc la aşa ceva - o discuţie şi câteva puncte asupra cărora să fim cu toţii de acord ar fi necesar", a mai spus Ponta, exprimându-şi speranţa că "domnul prim-ministru va reuşi să iasă din realitatea paralelă în care trăieşte, o realitate în care totul e roz şi violet şi frumos şi să revină în realitatea românească în care lucrurile nu merg deloc bine".
Categorie articol: 

Comentarii