Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ponta îl ameninţă pe Băsescu cu acţionarea în instanţă

"Doresc să anunţ opinia publică, dar şi pe dumneavoastră (Traian Băsescu - n.r.), că am verificat în contabilitatea partidului şi nu există înregistrată nicio sponsorizare pe care compania Gold Corporation să o fi acordat domnului Geoană. Înţeleg din declaraţiile dumneavoastră că aveţi cunoştinţă de o finanţare ilegală şi, din acest motiv, vă rog să ne comunicaţi şi nouă aceste date", se arată în scrisoarea deschisă adresată de Ponta preşedintelui Traian Băsescu.
Liderul PSD atrage atenţia că preşedintele e obligat de lege să nu ascundă asemenea indicii, dacă le deţine, şi să le prezinte instituţiilor competente şi dă asigurări că, dacă asemenea ilegalităţi ar fi constatate, nu va ezita să ia măsurile politice corespunzătoare din funcţia de preşedinte al partidului.
"În cazul în care nu veţi face publice aceste date, vom considera că afirmaţiile dumneavoastră reprezintă un nou gest de iresponsabilitate, devenit deja uzual pentru dumneavoastră, care vă descalifică iremediabil, incompatibil cu funcţia pe care vremelnic o deţineti, o nouă calomnie gravă la adresa unui fost preşedinte al partidului nostru", se mai arată în scrisoare, Ponta apreciind ca "deplorabilă" atitudinea lui Băsescu la televiziunea publică, unde "aruncă minciuni grosolane".

"Omul acesta este atât de imatur, încât mi-e şi jenă să-i mai răspund", a afirmat Băsescu

Victor Ponta ameninţă că dacă preşedintele nu face publice informaţiile pe care le-ar avea îl va acţiona în instanţă. "Vă anunţ oficial că într-un asemenea caz PSD vă va acţiona în judecată pentru repararea daunelor de imagine produse nouă ca partid şi candidatului nostru la funcţia prezidenţială", mai spune social-democratul.
Preşedintele Traian Băsescu a răspuns luni acuzaţiilor lui Victor Ponta potrivit cărora campania sa ar fi fost finanţată de compania care va exploata zăcământul de aur de la Roşia Montană, afirmând că pesedistul este imatur şi sugerând că acesta ştie poate de o sponsorizare a lui Mircea Geoană.
"Omul acesta este atât de imatur, încât mi-e şi jenă să-i mai răspund. Deja o să încep să întreb cine este Ponta ăsta. Este un om imatur, care până să ajungă la maturitatea necesară unui preşedinte de partid îşi va împinge partidul la 20 de ani de opoziţie", a spus Băsescu la TVR, respingând acuzaţiile că acum şi-ar "răsplăti" finanţatorii din campanie prin susţinerea faţă de proiectul Roşia Montană.
"Cum poţi să spui o asemenea prostie despre şeful statului tău? Atâta îl duce capul, atâta spune", a mai spus preşedintele.
Categorie articol: 

Comentarii