Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pompierii au avut un Craciun linistit

In perioada Craciunului, pompierii braileni nu s-au confruntat cu evenimente grave. Doar doua apeluri au fost primite, chiar in ziua de Craciun, insa interventiile nu au necesitat un efort deosebit. Pe 25 decembrie, la ora 13.23, pompierii detasamentului Braila 1 au fost solicitati pentru o deblocare de usa. Din cauza unui moment de neatentie, Sorica P., o batrina de 78 de ani ce domiciliaza la etajul I al unui bloc de pe Str. Scolilor, a ramas blocata in balcon. Fiindca femeia era singura acasa, au fost solicitati pompierii, care au escaladat cu o scara peretele exterior al blocului, intrind in apartament pe fereastra sufrageriei.
In aceeasi zi, la ora 18.15, tot pompierii Detasamentului Braila au fost chemati pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe Str. George Enescu, nr. 69 bis, pe proprietatea braileanului Ilie R. Focul a fost cauzat de un cos de fum neprotejat termic. Datorita interventiei pompierilor, a fost distrusa doar o portiune din grinda casei.
In contextul in care temperaturile au scazut foarte mult, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" Braila avertizeaza ca incendiile provocate de hornurile degradate sau suprasolicitarea instalatiilor electrice s-ar putea inmulti. Pentru ca vietile omenesti si bunurile materiale sa fie protejate, pompierii recomanda sa se verifice sobele si cosurile, sa nu se supraalimenteze sobele cu combustibil si sa nu fie lasate sa arda nesupravegheate. Totodata, se recomanda sa nu se foloseasca aparate electrice improvizate sau sa se alimenteze mai multe aparate de mare putere la aceeasi priza.
Categorie articol: 

Comentarii