Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pompierii au avut cu ce se mindri de ziua lor

Ieri, la 157 de ani de la jertfa pompierilor din dealul Spirii, datorita careia data de 13 septembrie a fost desemnata Ziua Pompierilor din Romania, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" Braila a organizat doua scurte momente comemorative. Dupa o adunare festiva desfasurata in curtea unitatii, cadrele ISU s-au deplasat la Cimitirul "Sf. Constantin", unde au depus o coroana de flori si au aprins luminari la mormintul locotenentului major post-mortem Ioan Martac, eroul pompier brailean care si-a jertfit viata pentru salvarea copiilor dintr-o gradinita din Birlad ce fusese cuprinsa de flacari.
Tot ieri, in cadrul unei conferinte de presa, colonelul Florin Silvi, comandantul ISU "Dunarea", a prezentat un scurt rezumat al activitatii inspectoratului, din primele opt luni ale anului in curs. "In aceasta perioada, serviciile profesioniste proprii pentru situatii de urgenta si serviciile voluntare si private au fost alertate si au intervenit la 206 evenimente negative, din care: 108 pentru stingerea incendiilor, 7 descarcerari la accidente rutiere, 11 asistenta persoane, 4 amenintari cu bombe, 7 salvari de animale, 39 inundatii, 26 asanari de bombe si 3 distrugeri de munitie, 1 explozie neurmata de incendiu. Comparativ cu aceeasi perioada a anului 2004, numarul incendiilor produse a scazut cu 16%, respectiv de la 130, in 2004, la 109, in 2005. In timpul incendiilor, au fost salvate 9 persoane si protejate bunuri materiale in valoare de aproximativ 2,5 milioane lei noi. In cele 109 incendii, 2 persoane si-au pierdut viata, iar una a fost ranita, pagubele materiale fiind estimate la 431.600 lei noi", reiese din materialul prezentat presei de col. Silvi. Potrivit acestuia, numarul mai mic de incendii din acest an, fata de anul trecut, se datoreaza, intr-o masura destul de mare, si muncii de prevenire depusa de pompieri.
Cit priveste cauzele de producere a incendiilor, continua sa primeze sobele si cosurile de fum necuratate, fumatul neglijent, actiunile intentionate, instalatiile si aparatele electrice defecte, focul in aer liber si jocul copiilor minori cu focul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii