Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polonia si Cehia ar putea deveni tintele rachetelor intercontinentale ruse, afirma Moscova

Locurile care vor gazdui elemente ale scutului antiracheta american din Polonia, Cehia sau alte tari ar putea deveni tinta rachetelor intercontinentale ruse, a adeclarat miercuri comandantul fortelor strategice ruse, citat de Interfax si Itar-Tass, relateaza AFP.
"Nu pot exclude (...) ca ar putea fi alese ca tinte pentru o parte din rachetele noastre intercontinentale locurile (de amplasare a) scutului antiracheta din Polonia si Cehia si posibile alte locuri similare", a declarat generalul Nikolai Solovtov.
"Suntem obligati sa luam masuri adecvate pentru a nu permite in nici un caz subminarea fortei ruse de disuasiune nucleara", a subliniat el.
Statele Unite intentioneaza sa amplaseze elemente ale scutului antracheta american in Cehia si Polonia, pentru a contracara eventuale atacuri ale unor state ca Iranul. Rusia considera insa ca acest proiect pune in pericol securitatea sa nationala.
Rusia a efectuat la sfirsitul lunii august un test cu racheta Topol, capabila sa depaseasca elementele unui scut antiracheta.
Solovtov a precizat ca pina la sfirsitul anului Rusia intentioneaza sa efectueze patru teste cu rachete strategice, inclusiv cu noua racheta RS-24.
La jumatatea lunii august, adjunctul sefului Statului Major al armatei ruse avertiza ca, prin acceptarea elementelor scutului american antiracheta, Polonia ar deveni o "tinta prioritara".
Anatoli Nogovitin sublinia ca doctrina militara rusa permite recurgerea la arme nucleare in anumite situatii concrete.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii