Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politicieni şi palavragii

În primul rând, toată lumea este de acord cu faptul că atunci când este vorba despre sondaje, chiar efectuate de institute cu tradiţie în domeniu, poţi trage o concluzie doar cu privire la tendinţele electoratului. Cu atât mai mult, un SINGUR sondaj, executat de un institut mediocru, nu poate oferi nişte garanţii atât de ferme încât să justifice din partea lui Boboc un asemenea entuziasm. Atuul principal al lui Simionescu ţine de faptul că alegerile se vor desfăşura într-un singur tur şi până în acest moment el NU are contracandidaţi valabili. Mai mult decât atât, părerea mea este că sprijinul lui Simionescu va veni dinspre bazinul electoral al PSD, nicidecum dinspre PNL, aşa cum se arată încrezător Boboc. În plus, cred că actualul primar are înţelepciunea să nu se culce pe-o ureche în baza lui Boboc, în condiţiile în care alegerile viitoare s-ar putea să fie în noiembrie 2012.

"M-a surprins un pic procentul PSD, mă aşteptam să fie un pic mai mare", este a doua declaraţie amuzantă a liderului PNL. Să fim serioşi! 38% reprezintă un scor bun şi realist. La cât visa Boboc să ajungă PSD-ul în sondajul lui, la 50%? Faptul că eşti în vârful puterii locale poate fi un avantaj, dar în aceeaşi măsură poate fi şi un dezavantaj, astfel că, repet, 38% nu este de lepădat.

"La CJ nu stăm rău, în sensul în care candidatul USL (PSD-istul Gheorghe Bunea Stancu - n.r.), aşa cum a fost el desemnat azi, e la 38%, iar următorul de la PDL e pe undeva la 10. Zic că nu stăm rău pentru că scorul, pentru mine, nu e îmbucurător, şi zic eu că sunt acolo nişte mici riscuri pe care trebuie să le eliminăm", este a treia afirmaţie criticabilă din discursul preşedintelui PNL Brăila. Sigur, este de notorietate "simpatia" de care se bucură Stancu în faţa lui Boboc şi invers, dar zău că nu înţeleg ce beneficiu a adus USL-ului această "sinceritate" în faţa presei. Iar fraza aia, cu "micile riscuri" care trebuie eliminate, oare la ce sau mai degrabă la cine o fi făcând referire? O fi vorba despre Dumitriu sau Diacomatu? Şi la ce metode de eliminare s-o fi gândit Boboc? Vreun colegiu pentru Dumitriu şi prefectura pentru Diacomatu? Cert este că subiectul care chiar merita o abordare fermă a fost tratat cam neserios, după părerea mea. Mă refer la ţinta liberalilor de a pune mâna pe 15 primării. Păi, când ţi-ai propus un asemenea target - imposibil de atins, fie vorba-ntre noi -, nu poţi să ieşi în faţa ziariştilor fără un răspuns clar la întrebarea: PSD-ul e de acord?

În fine, eu cred că nu analizând sondaje câştigă teren liberalii în faţa propriului electorat. Alegătorii de dreapta, atât câţi au mai rămas în Brăila, vor să audă idei de dreapta. Şi nu doar să le audă! Vor să le vadă puse în practică pentru că PNL Brăila ARE un viceprimar, ARE un vicepreşedinte CJ, ARE reprezentanţi în Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean, are consilieri locali şi judeţeni. Acele persoane ar trebui să-şi pună ştampila de liberali în funcţiile pe care le ocupă şi să comunice, să spună ce gândesc, ce iniţiative au avut, dacă au avut, bineînţeles. Altminteri, îmi pare rău s-o spun, dar genul acesta de conferinţe de presă seamănă cu "adunările" din faţa blocurilor, cu singura diferenţă că nu se-njură şi nu se sparg seminţe.
Categorie articol: 

Comentarii