Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Ponta: Asum ca premier şi candidat responsabilitatea evaluării implicaţiilor suspendării lui Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că asumă, în calitate de prim-ministru şi candidat la Preşedinţie, responsabilitatea evaluării tuturor efectelor şi implicaţiilor acţiunii de suspendare din funcţie a şefului statului, Traian Băsescu, urmând ca PSD să analizeze şi să ia o decizie.

"Suspendarea preşedintelui - şi în acest moment şi în orice moment - presupune o procedură constituţional-juridică şi politică şi presupune nişte implicaţii interne şi internaţionale. Din acest punct de vedere, pot să trec peste ceea ce simt în acest moment, şi anume faptul că orice zi fără Traian Bsăescu preşedinte e un act de dreptate la adresa românilor şi pot să asum responsabilitatea, ca prim-ministru şi candidat la Preşedinţie, a evaluării tuturor rezultatelor, efectelor, implicaţiilor unei asemenea acţiuni", a precizat Ponta.

El a arătat că PSD nu a luat încă o decizie politică în privinţa suspendării preşedintelui Băsescu.

"O să discutăm în cadrul PSD, o să facem o analiză responsabilă şi vom lua o decizie", a spus Ponta.

El a arătat că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, l-a informat asupra demersului său privind suspendarea şefului statului.

"Cred că intenţia principală a domnului Tăriceanu a fost de a trage un semnal asupra faptului că Traian Băsescu, dacă încalcă Constituţia, nu poate să fie scuzat doar pentru că mai are puţin din mandat", a spus Ponta, care a menţionat că PSD va analiza argumentele lui Tăriceanu în privinţa suspendării.

Întrebat dacă se teme PSD că va pierde în campania electorală dacă va demara suspendarea lui Traian Băsescu, Ponta a răspuns: "Nici vorbă, de ce să pierdem? Toţi cei care ne votează pe noi ne votează ştiind că suntem împotriva domnului Băsescu".

Ponta a mai spus că nu a discutat cu ambasadele, întrucât nu e niciun fel de procedură începută şi nu există niciun fel de legătură a Guvernului.

 
Like / Share

Comentarii