Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Neamţu: Regret că Cezar Preda face parte din categoria cenzorilor,ce cred că libertatea e obrăznicie

Mihai Neamţu, invocat de Cezar Preda într-un interviu drept "domnul cu Noua Republică, părintele unui nou concept politic", spune că regretă că deputatul PDL face parte din categoria "cenzorilor" şi a politicienilor care consideră libertatea de expresie "o formă de obrăznicie".

"Sunt mulți oameni politici pentru care libertatea de expresie e o formă de obrăznicie. Îi sperie gândirea pe cont propriu și asumarea curajoasă a provocărilor viitorului. Regret că Cezar Preda face parte din această categorie a cenzorilor lipsiți de obiectul muncii. Mă întreb de ce dl Preda e deranjat de personalitățile puternice? Să fie oare pentru că nu pot fi controlate și pentru că, de aceea, rostesc adevărul? Manifestul Noii Republici a fost semnat de mii de cetățeni fără ca bloggerul-fondator să ceară bun de tipar din partea veteranilor PD. Există viață democratică și dincolo de partidele parlamentare", spune Neamţu, într-o declaraţie acordată NewsIn.

Cezar Preda menţionează într-un interviu că a apărut în ultima vreme "un cetăţean care se erijează în postura de părinte al unui nou concept politic". "E vorba de acel domn cu «Noua Republică», care e agreată şi de Sever Voinescu şi de Monica Macovei, care spun că PDL nu a mai făcut reforma lui Traian Băsescu", a afirmat Preda, care s-a lansat apoi într-o critică vehementă la adresa Monicăi Macovei, pe care o acuză de ipocrizie deoarece ar lua poziţii contra persoanelor cu probleme din PDL doar în spaţiul public, nu şi în interiorul partidului. El adaugă că Macovei nu are decât să-şi facă partid, împreuna cu Teodor Baconschi, Sever Voinescu, Cristian Preda, Sebastian Lăzăroiu şi Valeriu Stoica. "Dacă vrea să facă un partid de dreapta autentic, să-i ia de mână pe cei trei-patru colegi, şi să facă acel partid. Să facă partidul ăsta cu domnul Sever Voinescu, cu domnul Baconschi, cu domnul Cristian Preda. Domne, cine i-a împiedicat?", a spus liderul PDL Buzău.




Categorie articol: 

Comentarii