Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Marko spune că UDMR nu ar vota reorganizarea teritorială asumată la pachet cu legea minorităţilor

Vicepremierul Marko Bela a afirmat că UDMR nu ar vota reorganizarea teritorială în opt judeţe nici dacă PDL ar propune angajarea răspunderii Guvernului pe acest proiect, la pachet cu Statutul minorităţilor, adăugând însă că nu crede că se va ajunge la o asemenea discuţie.

Într-o emisiune la TVR1, Marko a fost întrebat ce va face Uniunea dacă PDL condiţionează angajarea răspunderii Guvernului pe Legea Statutului minorităţilor de asumarea proiectului privind reorganizarea teritorială în opt judeţe. "N-o votăm, dar nu cred că vom ajunge acolo. Nu s-a lucrat până acum astfel în coaliţie. Am discutat problemele şi până acum am reuşit să ne corelăm. Statutul minorităţilor figurează în programul de guvernare, în timp ce a apărut mai recent ideea de reorganizare administrativă", a explicat vicepremierul.

Pe de altă parte, Marko Bela s-a referit şi la proiectul de reorganizare teritorială propus de USL. "E şi aceasta o soluţie raţională existentă în unele ţări (...) Ideea de două trepte, deci o regiune şi să rămână judeţele, se poate dacă se gândeşte în mod raţional împărţierea atribuţiilor, ce trebuie să facă regiunea şi ce trebuie să facă judeţele", a spus liderul Uniunii.

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a afirmat luni că UDMR nu va accepta o eventuală propunere a PDL ca Guvernul să-şi agajeze răspunderea atât pe Statutul minorităţilor, cât şi pe proiectul de reorganizare teritorială cu opt judeţe, ci, într-o asemenea situaţie, va ieşi de la guvernare.

"Din punctul meu de vedere, UDMR nu va accepta acest lucru şi vom ieşi de la guvernare", a spus Antal Arpad, la Realitatea Tv, întrebat fiind care va fi reacţia Uniunii în situaţia în care, la şedinţa coaliţiei de marţi, i se va propune angajarea răspunderii Guvernului atât pe Legea Statutului minorităţilor, cât şi pe proiectul de reorganizare teritorială.

În plus, Antal s-a declarat de acord cu necesitatea organizării unui referendum pentru stabilirea formei finale a reîmpărţirii administrative, subliniind că este nevoie de un suport popular pentru punea în aplicare a acesteia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii