Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Cristian Preda: Lezezi demnitatea oamenilor când spui că după tăieri de cheltuieli o duc mai bine

Eurodeputatul PDL Cristian Preda spune că puterea îşi pierde din credibilitate în clipa în care austeritatea e înfăţişată ca modernizare şi că lezează demnitatea oamenilor atunci când spune că aceştia o duc mai bine după tăierea cheltuielilor.

"La Bucureşti, criza are parte de două lecturi foarte diferite. Opoziţia o vede ca pe tornadă pe care au provocat-o chiar guvernanţii, ca şi când Boc şi compania ar acţiona independent de ceea ce se decide în restul Europei şi al lumii. Antonescu şi Ponta reînvie astfel mitul unei politici autarhice, în care baronii locali rezistă în fiefurile lor, aşa cum s-a întâmplat de la geto-daci la statul modern, adică ignorând tot ceea ce se petrece în jurul nostru. Pentru unii dintre cei aflaţi la putere, criza e, în schimb, uraganul pe care l-am evitat. Dacă s-ar opri aici, explicaţia ar fi rezonabilă. Ea îşi pierde însă credibilitatea din clipa în care austeritatea e înfăţişată ca modernizare", scrie Preda pe blog.

"Orice om raţional înţelege că, atunci când nu ai resurse, trebuie să tai din cheltuieli. A-i spune însă că în acest fel o duce mai bine înseamnă a-i leza demnitatea. Din păcate, nu doar că buletinul meteo nu ne spune dacă a fost tornadă sau uragan, dar nici măcar ceva cât de cât rezonabil despre ziua de mâine", subliniază el.
Categorie articol: 

Comentarii