Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Boc: Alianţa socialistă PSD-PNL distruge cota unică, apărarea ei rămâne însă obiectivul guvernului

Premierul Emil Boc a afirmat sâmbătă, la Băile Felix, într-o reuniune cu prefecţii, că deşi USL a "distrus" cota unică renunţând la menţinerea ei în programul economic propus, "apărarea" ei va rămâne obiectivul Executivului pe care-l conduce.

"În ciuda dificultăţilor bugetare, Guvernul a apărat cota unică de 16% şi ea va fi păstrată în continuare. Cota unică a fost distrusă de alianţa socialistă PNL-PSD, care a renunţat la cota unică, aşa cum am văzut, prin programul pe care l-a propus, dar apărarea acesteia a fost şi rămâne un obiectiv al Guvernului pe care îl reprezint", a afirmat democrat-liberalul.

Cât priveşte întregul program propus de USL, Boc a menţionat că, "evident", el va fi analizat în detaliu. "Dar ce se poate observa de la distanţă este următorul lucru: că acea guvernare mascată PNL-PSD din 2007 şi 2008 a dus România la criză şi a băgat-o în recesiune. Prin politicile lor din 2007 şi 2008, au dus ţara în şanţ. Noi am reuşit în aceşti doi ani să readucem România pe drum şi deocamdată a ieşit din recesiune, ca primă etapă a ieşirii din criză. Dacă-i lăsăm în continuare să facă ceea ce ştiu cel mai bine să facă, şi au demonstrat-o în 2007 şi 2008, vor readuce România în criză şi recesiune, pentru că nu ştiu decât să facă promisiuni care n-au acoperire în economie şi să încerce să câştige voturi prin măsuri populiste, uneori superpopuliste", a comentat premierul.

Programul economic al USL, prezentat vineri, prevede menţinerea plafonului de 16% pentru veniturile salariale ce depăşesc 1600 de lei pe lună, în timp ce veniturile mai mici se impozitează diferenţiat, cu cote de 8-12%.

Sub titlul "Un sistem fiscal stimulativ, echitabil şi predictibil", USL propune păstrarea plafonului de 16% şi introducerea unui impozit diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale. Astfel, pentru venit salarial până la 800 de lei pe lună se aplică o cotă de 8%, pentru un venit între 800-1600 de lei pe lună se aplică o cotă de 12%, iar pentru venitul peste 1600 de lei - cota este de 16%.
Categorie articol: 

Comentarii