Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: În acest moment, Emil Boc are şanse mai mari decât Vasile Blaga la şefia PDL, crede Lăzăroiu

Sebastian Lăzăroiu apreciază, cu o săptămână înainte de alegerile din PDL, că Emil Boc are şanse mai mari decât Vasile Blaga, dar consideră că niciunul dintre cei doi nu inspiră o alegere atât "emoţională", cât şi "raţională" aşa cum a făcut-o Traian Băsescu, atunci când a fost ales preşedinte PDL.

"În momentul ăsta, Emil Boc cred că are şanse mai mari decât Vasile Blaga, dar lupta va fi strânsă. Nu-i o bătălie care s-a jucat deja. Nici nu mi se pare atât de important cine câştigă, vă spun că există un pericol mult mai mare. În toate organizaţ iile, când se iau decizii colective, se iau pe bază de emoţ ie şi pe bază de raţiune, în egală măsură. În situaţia de acum, e o situaţie foarte complicată. Emoţia e de partea lui Blaga, raţiunea e de partea lui Boc. Unul dintre ei va câştiga în final, dar nu e bine să ai nici o decizie bazată exclusiv pe emoţie, nici exclusiv pe raţtiune", a spus Lăzăroiu, într-un interviu Hotnews-RFI, susţinând că alegerea lui Traian Băsescu în fruntea PDL s-a bazat şi pe emoţie, şi pe raţiune.

Fostul consilier prezidenţial a precizat că "tentaţia e foarte mare în ambele tabere să negocieze". " Dacă decizi să spui hai să negociem, şi să le dăm şi lor nişte poziţii, atunci mi-e teamă că partidul va funcţiona iar cu două viteze. Pentru că aşa a funcţionat şi până acum. Diviziunea asta între Boc şi Blaga pe care o vedeţi nu-i chiar de faţ adă. Acolo există niste tensiuni mai vechi, între o gardă mai veche, oameni conservatori, care văd total diferit viitorul. În interior sunt diferenţe între cele două tabere. Dacă nu se tranşează acum lucrurile, în aşa fel încât învingătorul să ia tot, să mearga mai departe şi să-şi asume răspunderea foartea grea să câştige alegerile din 2012, atunci unii vor băga beţe în roate celorlalţi. (...) Din poziţ iile lor, nu cred că vor ajuta la creşterea partidului, ci unii vor încerca să submineze şi să-şi ia revanşa peste un an. Dacă PDL pierde alegerile din 2012, mă tem că va fi repede un alt congres", a mai afirmat Lăzăroiu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii