Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poliţistul Dobrilă a fost operat din nou la mâini

* în urma acestei operaţii procesul de recuperare generală a poliţistului a fost întârziat

Singurul motopoliţist din Brăila, agentul principal Cristian Georgian Dobrilă, se recuperează la o clinică din Israel după ce a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale la ambele mâini. Decizia medicilor israelieni de a-l opera încă o dată a venit după efectuarea unor investigaţii suplimentare în urma cărora s-a constatat că intervenţiile din România nu au avut rezultatul dorit. Operaţia a fost necesară deoarece poliţistul trebuie să îşi poată folosi mâinile la potenţial maxim pentru a-şi începe programul de recuperare generală. În urma intervenţiei de săptămâna trecută, Cristian este pe drumul cel bun, însă trebuie să mai aştepte până să îşi reînceapă recuperarea. Prietenii şi familia acestuia sunt alături de el şi îl ajută să depăşească momentele dificile. "Medicii de acolo i-au făcut investigaţii suplimentare şi au hotărât să îl opereze la mâini. A fost operat marţea trecută şi aşteptăm să îşi revină ca să îşi reînceapă procesul de recuperare. Au spus că medicii de la noi nu l-au operat cum trebuie, avea dureri la mâini şi a trebuit operat din nou. Are nevoie de mâini pentru că procedeul de recuperare se bazează pe asta, prin urmare operaţia i-a întârziat recuperarea. Sperăm că în vreo două săptămâni să înceapă recuperarea", ne-a declarat scms. Bogdan Zotoi, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Brăila. Nici colegii acestuia nu s-au lăsat mai prejos şi încearcă să îl susţină cum pot. Reamintim că poliţiştii brăileni au iniţiat în urmă cu ceva timp o campanie prin care îi roagă pe cei care doresc să îl ajute pe agentul principal să doneze sânge. "Până în prezent au fost 149 de donatori de sânge printre care poliţişti, poliţişti de frontieră, pompieri, jandarmi, cadre de la unităţi militare, lucrători de la Penitenciarul Tichileşti, dar şi simpli cetăţeni. De asemenea, s-au mai donat 3.400 de lei. În total, cu bonurile transformate în numerar, a fost donată suma de 12.820 de lei. Campania încă se desfăşoară, cine vrea încă mai poate dona sânge", ne-a spus inspector Jenel Şogor, purătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Georgian Dobrilă este susţinut de întreaga ţară

Nu doar brăilenii s-au arătat alături de Cristian, ci foarte mulţi dintre români au fost solidari cazului său. Printre aceştia se numără şi prefectul judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, precum şi Asociaţia Magistraţilor din România. Conform presei naţionale, în urmă cu câteva săptămâni, prefectul Constanţei a lansat public un apel umanitar pentru a-l ajuta pe poliţist. "Profesia de poliţist are, pe lângă unice satisfacţii profesionale care decurg din spiritul de jertfă, dragostea de dreptate şi adevăr, iubirea de lege, şi multe riscuri asumate de slujitorii ordinii publice. Aflat în misiunea în care s-a implicat cu eroism, colegul nostru poliţist Georgian Cristian Dobrilă a suferit un accident cumplit de motocicletă, în urma căruia trupul i-a fost imobilizat prin traumatisme grave la coloana vertebrală, iar viaţa îi este în pericol. Opinia publică românească este impresionată de eroismul pilduitor al acestui poliţist exemplar şi încearcă să-l ajute în diferite moduri. Facem şi noi un apel de suflet, pentru a-l sprijini pe colegul nostru drag în lupta de a-şi salva viaţa şi integritatea trupească, rugându-vă a contribui urgent, după puteri, cu sume de bani care să-i fie necesari operaţiilor la care va fi supus", a declarat prefectul Palaz la acea vreme. De asemenea, pe site-ul Asociaţiei Magistraţilor din Romania a fost publicat un apel umanitar pentru a-l sprijini pe Dobrilă. Pe lângă aceştia, motocicliştii din întreaga ţara se interesează în continuare de starea agentului principal şi încearcă să îl ajute cum pot, asta după ce au demarat, în cadrul comunităţii moto, propria campanie de strângere de fonduri.
Reamintim faptul că poliţistul brăilean a fost implicat într-un accident rutier care s-a petrecut pe 17 iulie, la Constanţa, pe DN 22 C, undeva între Castelu şi Medgidia. Poliţistul, detaşat în zona litoralului pe timpul verii, s-a angajat în urmărirea Mercedesului condus de Beniamin Ţânţaş, alături de Natalia Mateuţ, care a intrat în mai multe depăşiri neregulamentare şi care circula imprudent. Acesta însă nu a reuşit să-i mai ajungă din urmă, pentru că a pierdut controlul motocicletei într-o curbă extrem de periculoasă şi s-a izbit de un BMW, care venea pe contrasens. În urma accidentului, poliţistul a suferit fracturi de coloană şi răni deosebit de grave pentru care a fost internat la acea vreme la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi apoi mutat cu elicopterul la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Medicii de acolo l-au operat la mâini însă problema cea mai serioasă era reprezentată de fracturile la coloană. După câteva săptămâni, poliţistul a fost transportat pe banii familiei la un spital din Israel, unde a fost operat cu succes la coloană. Efortul financiar a fost posibil şi datorită donaţiilor consistente primite din partea celor care au fost impresionaţi de cazul său.
Categorie articol: 

Comentarii