Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poliţia Locală cu ochii pe domeniul public de la parterul blocurilor

• acţiunile vizează în special zonele unde s-au amenajat parcări noi şi unde Primăria a promis că vor fi desfiinţate grădinile şi curţile îngrădite ilegal • în locul gardurilor improvizate, Seroplant va planta garduri vii • poliţiştii locali au făcut, ieri, o acţiune de control în proximitatea blocurilor AF din Obor, însă acţiuni similare vor fi făcute şi în alte zone din municipiu

 

Loturile de parcare începute în vara sau toamna anului trecut se apropie de finalizare. Este cazul, de exemplu, celor 54 locuri de parcare din spatele blocurilor AF1, AF2 şi AF3 din cartierul Obor. Amenajarea de acolo face parte din lotul 4, care a inclus parcări în mai multe zone din oraş. În total, lotul 4 cuprinde 284 locuri de parcare, pentru care s-a semnat un contract cu firma “Promotas” Brăila, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost emis de Primărie în 15 octombrie 2018. Acesta este format din: Cart. Obor - Str. I. Ionescu de la Brad - Bl. AF1, AF2, AF3 /AG1, AG2 - 54 locuri de parcare plus încă 27; Str. I. C. Brătianu - de la Creşa 2 până la Str. Apolo - 38 locuri; C. Galaţi - în spatele Bl. 10 - 19 locuri; Str. Plantelor - în spatele Bl. 8 - 64 locuri; Buzăului - între S. Bărnuţiu şi Comunarzi - de la A 8 şi A9 bis până la A6 şi A4 - 82 locuri. Valoarea totală a contractului pentru cele 284 locuri de parcare se ridică la 2,2 milioane de lei, cu TVA.

După cum v-am mai informat, Primăria a încheiat contracte cu diverse firme pentru 7 loturi, a căror amenajare ar trebui să fie gata până la finalul acestui an, cu un total de 2.000 noi locuri de parcare.

Rând pe rând, parcările noi încep să fie gata, printre cele finalizate numărându-se şi cea din proximitatea blocurilor AF din Obor, pe care o dădeam ca exemplu mai sus. Amenajarea parcărilor ar trebui să fie însoţită şi de o nouă sistematizarea a domeniului public, cu desfiinţarea îngrăditurilor făcute de proprietarii apartamentelor de la parterul blocurilor. De altfel, Primăria a anunţat încă de anul trecut că i-a somat pe toţi proprietarii respectivi să îşi desfiinţeze grădinile şi curţile împrejumuite ilegal pe domeniul public, spaţiul respectiv urmând a fi delimitat cu garduri vii plantate de Seroplant. În zona blocurilor AF din Obor mulţi proprietari au ignorat, însă, somaţiile emise de autorităţi, păstrându-şi în continuare gardurile cu care au împrejumit domeniul public din dreptul apartamentelor de la parter. Primăria pare, totuşi, hotărâtă să pună lucrurile la punct. Ieri dimineaţă, un echipaj al Poliţiei Locale a sosit la faţa locului şi le-a bătut la uşă tuturor proprietarilor în cauză, pentru a le reaminti că trebuie să elibereze domeniul public. “Acţiunea a avut drept scop evaluarea situaţiei, pentru a se vedea câţi dintre cetăţeni s-au conformat somaţiilor şi câţi nu. Cei care nu eliberează domeniul public riscă să fie sancţionaţi”, ne-a informat Biroul de Presă al Poliţiei Locale, cu precizarea că astfel de controale se fac în prezent şi în alte zone ale municipiului. Vom reveni cu amănunte.
Categorie articol: 

Comentarii