Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poliţiştii, motocicliştii şi taximetriştii, alături de motopoliţistul Dobrilă

* motocicliştii brăileni vor să organizeze şi un marş, pentru a face cât mai cunoscut acest caz

Starea singurului motopoliţist brăilean, accidentat în urmă cu două săptămâni în incidentul din judeţul Constanţa, s-a mai îmbunătăţit, dar leziunile pe care le are la coloană sunt în continuare o mare problemă. Din fericire, Cristian Georgian Dobrilă nu este singur în toată această poveste. Alături de el sunt familia, prietenii, colegii din Poliţie, motocicliştii din toată ţara, dar şi câţiva taximetrişti. Toţi cei enumeraţi desfăşoară campania "Alături de Cristian Georgian Dobrilă", prin care încearcă să strângă fondurile necesare transportului la o clinică din străinătate, precum şi pentru operaţia în sine. Familia tânărului de 30 de ani a trimis mai multe cereri şi documente la câteva clinici din străinătate, unde acesta ar putea fi tratat. Conform spuselor unui motociclist pe forumul "motociclism.ro" până în prezent, răspuns au primit doar din Turcia, unde operaţia ar costa 70.000 de euro. Rudele agentului principal speră însă la un răspuns din partea clinicilor din Austria sau Germania, unde ar putea folosi un formular E112, care oferă gratuitatea intervenţiei. "Până nu au răspuns de la aceştia, nu pot face cererea de acordare a E112, deoarece nu se cunoaşte suma ce trebuie acoperită cu acest formular", spune acelaşi motociclist pe forum. În tot acest timp, mai mulţi oameni care nu au rămas indiferenţi la suferinţa poliţistului, încearcă să aducă la cunoştinţa tuturor acest caz. Astfel, atât maşini de poliţie, cât şi motociclişti, dar şi câteva taxiuri din Brăila poartă în semn de solidaritate afişe cu Georgian, care conţin informaţii cu privire la contul unde pot fi donaţi bani. "Încercăm să ajutăm familia cum putem, pentru a strânge banii necesari transportului. Orice sprijin moral, financiar, nu poate fi decât binevenit", ne-a declarat scms. Bogdan Zotoi, şeful SPR Brăila.
29dobri1Tot pe forumul motocicliştilor, unul dintre aceştia anunţă dorinţa de a organiza un marş de solidaritate şi susţinere pentru Georgian în oraşul nostru. "Scopul este de sensibilizare a opiniei publice să fie alături de Georgian şi să se strângă o sumă suficientă în contul său care să-i acorde o şansă la normalitate...", spune un alt motociclist pe site. Cei care doresc să îl ajute pe Georgian Dobrilă pot depune în continuare orice sumă în contul "RO37 RZBR 0000 0600 0271 8928 - titular de cont Dobrilă Cristian Georgian", deschis la banca Raiffeisen de către familia acestuia.
Reamintim că poliţistul brăilean a fost implicat într-un accident rutier ce s-a petrecut în Constanţa, pe DN 22 C, undeva între Castelu şi Medgidia. Poliţistul, care era detaşat în zona litoralului pe timpul verii, s-a angajat în urmărirea Mercedesului condus de Beniamin Ţânţaş, alături de Natalia Mateuţ, care a intrat în mai multe depăşiri neregulamentare şi circula imprudent. Acesta însă nu a reuşit să-i mai ajungă din urmă pentru că a pierdut controlul motocicletei într-o curbă extrem de periculoasă şi s-a izbit de un BMW, care venea pe contrasens. În urma accidentului, poliţistul a suferit fracturi de coloană şi răni deosebit de grave pentru care a fost internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi apoi transportat cu elicopterul la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Atât şoferul Mercedesului cât şi pasagera acestuia au declarat că nu ştiu să fi fost urmăriţi de cineva sau că au fost implicaţi într-un astfel de eveniment.

Elicopter pregătit în orice moment pentru transportul în străinătate

Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Brăila a făcut demersuri pentru asigurarea transportului poliţistului accidentat cu elicopterul, în străinătate, însă, deocamdată, se aşteaptă răspuns favorabil din partea unei clinici de peste hotare, unde ar putea fi realizată intervenţia chirurgicală. După cum ne-a precizat Silviu Radu, managerul SAJ Brăila, au fost deja contactate mai multe clinici din străinătate, unde au fost trimise rezultatele investigaţiilor medicale ce i-au fost făcute poliţistului. "Transportul cu elicopterul este o problemă ca şi rezolvată. Era normal să mă implic să ajut o persoană aflată într-o situaţie gravă, mai ales că-l cunosc personal pe acest poliţist. Dar la fel aş fi procedat şi dacă era vorba despre altcineva. Însă transportul cu elicopterul este abia pasul al doilea ce trebuie făcut pentru a-l ajuta. Pentru început, trebuie primit un răspuns favorabil de la o clinică din străinătate, care să poată efectua operaţia, ţinând cont că din punct de vedere medical sunt complicaţii la nivelul coloanei. Ştiu că secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, s-a implicat în acest caz şi a trimis câte un set de analize la diferite clinici, printre care una din Lisabona şi alta din Viena, însă deocamdată nu s-a primit un răspuns", ne-a declarat Silviu Radu.
Categorie articol: 

Comentarii