Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poliţiştii locali brăileni au salarii de multinaţională, deşi unii au fost doar în vacanţă la şcoală

Aşadar, un poliţist local din Brăila, cu studii medii, dar cu ceva vechime în câmpul muncii, are un salariu brut lunar ce 4.085 de lei. Haideţi să mergem prin firmele private din Brăila, să vedem câţi angajatori dau astfel de salarii oamenilor. Dar trecute în cartea de muncă, cu obligaţiile aferente către stat, nu la negru.

Brăila este un oraş sărac care nu îşi poate permite să întindă plapuma fiscală. Aşa că salariile plătite de la bugetul local ar trebui să ţină cont de realitatea economică. Legea salarizării adoptată la propunerea ministresei PSD Lia Olguţa Vasilescu le-a permis autorităţilor locale să majoreze salariile poliţiştilor locali la nivel de top, începând cu 1 iulie 2017. Putem spune că acum sunt salarii de nivelul multinaţionalelor, căci, de exemplu, un poliţist local cu studii superioare ajunge la un salariu brut de 6.802 lei. Este extrem de mult comparativ cu celelalte salarii din Brăila.

Problema este că nici cu aceste salarii în buzunar, poliţiştii locali din Brăila nu dau în brânci de muncă. Poliţia Locală Brăila este în continuare aceeaşi instituţie încremenită în proiect, cu oameni care ar face orice numai să nu patruleze cu simţ de răspundere. Iar dacă nu ne credeţi pe noi, întrebaţi-i pe brăileni ce opinie au ei în legătură cu acest subiect.

Se vor trezi unii să spună că dacă vrei să ai poliţişti locali dedicaţi, trebuie să le asiguri mai întâi salarii corespunzătoare. Corect. Numai că acest lucru a fost rezolvat începând cu 1 iulie 2017, atunci când media salariilor poliţiştilor locali a ajuns la nivel de multinaţională. Dar performanţa lor pe străzi nu s-a schimbat cu nimic din iulie 2017 încoace. Până şi primarul Marian Dragomir s-a arătat nemulţumit de activitatea Poliţiei Locale Brăila, hotărând să taie sporul de hrană, care ajungea la 900 de lei lunar pentru fiecare poliţist local. (Poliţia CĂCĂLARE)
Categorie articol: 

Comentarii