Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poliţişti atacaţi de un nebun

* furia lui a fost atât de oarbă, încât nici măcar focurile de armă trase ca avertisment nu l-au impresionat * văzându-se încolţit, agresorul a luat-o la fugă spre marginea satului, "înarmat" cu o coasă şi un cuţit pe care, anterior, îl aruncase într-un poliţist * după ce a trecut înot un canal de desecare, individul s-a ascuns într-un lan de floarea-soarelui, însă a fost prins

Poliţişti ameninţaţi cu toporul şi coasa, cinci focuri de armă trase în aer şi urmăriri ca în filme, inclusiv cu un câine de urmă, prin lanurile de porumb şi floarea soarelui. Totul din cauza unui individ de 32 de ani, cu afecţiuni psihice, care, culmea, tocmai fusese externat din spitalul de psihiatrie. Victime: poliţiştii din Surdila Greci şi Făurei. Pentru a-şi asigura scăparea, agresorul a apelat la tot felul de "nebunii", a traversat chiar şi un canal de desecare, ascunzându-se apoi într-un lan de floarea-soarelui, însă, în final, tot nu a reuşit să-i păcălească pe oamenii legii, care erau însoţiţi şi de câinele de urmă "Lax".
Evenimentele s-au produs în ziua de 14 iulie, totul pornind de la o sesizare a unei femei din comuna Surdila Greci, care a mers la dispensar şi s-a plâns că fiul său, Marius Ion (32 de ani), cunoscut cu afecţiuni psihice, l-a agresat pe soţul ei. Medicul a solicitat imediat ambulanţa şi intervenţia poliţiştilor pentru transportarea autorului faptei la Spitalul de Psihiatrie Brăila. Cel care a ajuns primul la faţa locului a fost ajutorul şefului de post din comună, însă nu a avut nicio şansă să-l potolească pe bărbatul recalcitrant care l-a ameninţat cu un topor şi o coasă. Poliţistul a cerut sprijinul colegilor săi. Ajunşi la faţa locului, aceştia l-au somat verbal să înceteze astfel de manifestări, însă agresorul a devenit şi mai violent. Oamenii legii au fost nevoiţi să folosească armele din dotare, trăgând focuri de avertizare, dar nimic nu l-a împresionat pe individul pus pe scandal. "Bărbatul a ieşit la stradă şi a aruncat cu un cuţit spre unul dintre poliţişti, lovindu-l la picior fără să-i producă leziuni. Poliţistul a folosit armamentul din dotare, executând două focuri în plan vertical şi, deoarece agresorul nu înceta cu manifestările violente, pentru descurajare, un alt poliţist a folosit armamentul din dotare, executând trei focuri în plan vertical", a declarat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. După ce şi-a făcut numărul în faţa casei, cu coasa în mână, Marius s-a repezit după cuţitul aruncat în poliţist şi, înarmat cu cele două arme albe, a rupt-o la fugă spre marginea comunei. Potrivit poliţiştilor, la ieşirea din sat, agresorul a fost nevoit să abandoneze coasa, întrucât ajunsese la un canal de desecare pe care voia să-l traverseze înot. În ciuda "piedicilor" folosite de fugar, poliţiştii l-au urmărit în continuare, pe urmele nebunului alergând deja poliţiştii de la Postul de Poliţie Făurei şi de la toate celelalte posturi comunale arondate, sprijiniţi de jandarmi şi de câinele de urmă "Lax". Urmărirea s-a desfăşurat sub coordonarea şefului Poliţiei oraşului Făurei. La un moment dat, ajuns într-un lan de floarea-soarelui, suspectul a fost încercuit şi prins. Oamenii legii l-au condus la sediul Poliţiei oraşului Făurei pentru cercetări şi i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.
După cum ne-au informat surse din rândul anchetatorilor, din actele medicale prezentate de mama bărbatului rezultă că acesta suferă de "schizofrenie grefată", fiind internat, în perioada 15 iunie-6 iulie 2011, la Spitalul de Psihiatrie "Sfântul Pantelimon" Brăila. "Procurorul de caz a dispus internarea celui în cauză la Spitalul de Psihiatrie «Sfântul Pantelimon», pe baza unui referat motivat prin care s-a solicitat menţinerea acestuia în unitatea spitalicească până când Parchetul de pe lângă Judecătoria Făurei va dispune efectuarea unei expertize psihiatrice", a mai adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ. Toate documentele procedurale întocmite în acest caz au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei spre competentă soluţionare.
Redactorii noştri au încercat să ia legătura cu conducerea Spitalului de Psihiatrie "Sf. Pantelimon" pentru a vedea în ce condiţii a fost externat bolnavul şi care e starea lui actuală, însă niciunul dintre directori nu a putut fi contactat.
Conform site-urilor de specialitate, boala de care suferă Marius Ion, schizofrenia grefată, este tipul de schizofrenie care apare pe fondul unei dezvoltări deficitare intelectuale (oligofrenie).
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii