Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Podium amanetat de brăilence la naţionalele de atletism pentru tineret şi seniori

• Iulia Banaga este dublă campioană naţională, la 60 m garduri şi în proba de ştafetă 4x400 m tineret • la garduri tineret, podiumul a fost completat de Bianca Toader şi Andreea Caracuda • Banaga a cucerit în total 6 medalii, 2 de aur, 2 de argint şi 2 de bronz

 

Finalele Campionatului Naţional de atletism pentru tineret şi seniori au adus şi primele succese oficiale ale atleţilor brăileni.

Ca o reconfirmare a tradiţiei şcolii de garduri, proba de 60 m garduri la tineret a adus atletelelor brăilene toate locurile de pe podium, Iulia Banaga, de la grupa profesorului Nicolae Iorga, care a concurat pentru CSM Oneşti şi a devenit campioană naţională, Bianca Toader de la grupa profesorului Nicu Roată a cucerit medalia de argint, performanţă similară cu titlul de vicecampioană naţională, iar Andreea  Caracuda, sportivă pregătită de profesoara Sica Lazăr, a cucerit medalia de bronz. Cu menţiunea că Bianca Toader şi Andreea Caracuda au dublă legitimare, LPS Brăila - CSM Oneşti.

La ediţia a 49-a a naţionalelor de seniori şi a 36-a la tineret, Banaga a mai bifat o medalie de aur la tineret, în proba de ştafetă 4×400 metri, la care în primul schimb a alergat Andreea Dinu.

Iulia Banaga a cucerit medalia de argint la 60 m garduri seniori şi la 60 m plat tineret, probă în care Bianca Toader s-a clasat pe locul al cincilea. La 400 metri plat la tineret, sportiva pregătită de profesorul Nicolae Iorga a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere, aceeaşi perfomanţă fiind realizată şi în proba de 60 m plat seniori.

“În primul an la tineret, Iulia Banaga a obţinut rezultate foarte bune. Ea a cucerit 6 medalii la tineret şi seniori, dintre care două au fost de aur, a înregistrat şi două noi recorduri personale, un start de sezon foarte bun”, ne-a declarat profesorul Nicolae Iorga.

Reprezentantul Clubului Sportiv Municipal Brăila, Veisel Arif, nu a reuşit să se califice în semifinalele probei de 60 m garduri.
Categorie articol: 

Comentarii