Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) creează probleme la Brăila

• de câteva zile, sistemul sanitar brăilean este blocat de nefuncţionalitatea platformei informatice • Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a fost informată, urmând ca aceste probleme să fie remediate

 

Pacienţii, medicii de familie, spitalele şi farmaciile sunt, din nou, afectaţi de nefuncţionalitatea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS). De cel puţin 3 zile, activitatea medicală din Brăila a fost îngreunată de defecţiunea PIAS, iar cei care au cel mai mult de suferit sunt, bineînţeles, bolnavii. Aceştia au făcut cozi pe la uşile cabinetelor şi Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate în această săptămână, în aşteptarea remedierii problemelor PIAS, însă în zadar. Disfuncţionalitatea platformei informatice nu ar exista în toată ţara, ci doar în unele judeţe, aşa cum a informat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, miercuri, 20 iunie. CNAS a mai precizat că se fac eforturi pentru remedierea problemelor întâmpinate de furnizorii de servicii medicale.

Reamintim că sistemul sanitar se confruntă tot mai des cu probleme în ceea ce priveşte platforma online. De exemplu, în primele două săptămâni ale lunii mai 2018, cardul de sănătate nu a putut fi folosit, din cauză că picase Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI).
Categorie articol: 

Comentarii