Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Phenianul ameninta ca va distruge Coreea de Sud

Coreea de Nord a amenintat, marti, ca va distruge Coreea de Sud, daca aceasta nu pune capat politicii sale de confruntare, relateaza AFP.
"Autoritatile marioneta ar face mai bine sa tina minte ca atacurile noastre preventive vor reduce totul la (...) darimaturi si nu doar vor incendia", a amenintat armata nord-coreeana intr-un comunicat.
"Totul se va dovedi a fi un razboi motivat (...) care va viza construirea unui stat independent reunificat", adauga comunicatul.
Phenianul ameninta, de asemenea, ca armata sa va actiona in mod "ferm" in cazul in care Coreea de Sud va mentine atitudinea sa de "confruntare" prin raspindirea de brosuri critice la adresa regimului nord-coreean.
Coreea de Nord poseda "o lovitura preventiva mai puternica si mai sofisticata" decit a Coreei de Sud, subliniaza armata nord-coreeana.
Regimul comunist a amenintat, din nou, luni, ca ii va expulza pe cei citiva oficiali sud-coreeni dintr-un complex industrial exploatat in comun de cele doua tari daca Seulul nu inceteaza campania de propaganda impotriva Phenianului.
Coreea de Nord protesteaza fata de miile de pliante critice la adresa regimului comunist trimise de militanti sud-coreeni din zona de frontiera dupa ce sint atasate unor baloane.
Acesti militanti, printre care se numara si refugiati nord-coreeni, au cerut poporului nord-coreean sa se revolte impotriva liderului Kim Jong-Il, pe care l-au calificat drept un dictator "criminal".
Potrivit profesorului Koh Yu-hwan, de la Universitatea Dongkuk din Seul, "avertismentul nu se rezuma doar la cuvinte, pentru ca armata nord-coreeana nu va tolera niciodata o astfel de afirmatie defaimatoare la adresa liderului sau".
Relatiile dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud s-au deteriorat odata cu venirea la putere, la Seul, a presedintelui Lee Myung-bak, un conservator care pledeaza pentru o politica intransigenta la adresa Phenianului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii