Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Petrom a redus cu 5 bani/litru pretul motorinei

Compania petroliera Petrom, controlata de grupul OMV din Austria, a redus, incepind de ieri, ora 16:00, cu cinci bani pe litru pretul motorinei comercializate in statiile proprii si va mentine tariful la benzina.
Astfel, un litru de Top Euro Diesel va costa 4,15 lei, iar sortimentul OMV Sprint Diesel 4,2 lei.
Pretul la Euro Diesel 4 va fi redus de la 4,14 lei la 4,09 lei pe litru, iar la OMV Premium Diesel de la 4,53 lei la 4,48 lei/litru.
Conform strategiei de preturi a Petrom, in statiile companiei tarifele pot diferentia cu pina la 5% in plus sau in minus, valorile prezentate fiind doar preturi de referinta.
Ultima modificare de preturi la Petrom a fost realizata in urma cu o saptamina, atunci tarifele la motorina au fost micsorate cu patru bani pe litru.
La inceputul anului, pretul la pompa al motorinei a trecut de cel al benzinei, in principal din cauza majorarii accizei pentru acest tip de carburant si a cotatiilor record inregistrate de petrol pe pietele internationale.
Cotatiile internationale ale barilului de petrol, care influenteaza preturile combustibililor, au crescut cu circa 50% fata de inceputul acestui an si s-au dublat comparativ cu perioada similara din 2007. Pretul petrolului a ajuns la 11 iulie la recordul istoric de peste 147 dolari pe baril, iar luni se situa la 114 dolari.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii