Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 500 de braileni sint asteptati, in continuare, la actiunea "Viza 2008"

Mai putin de jumatate dintre brailenii care detin arme letale s-au prezentat, deja, la Politie pentru reinnoirea vizei permiselor si a atestatelor de colectionar. Actiunea "Viza 2008", desfasurata la nivel national prin Birourile Arme, Explozivi si Substante Toxice, a fost demarata pe data de 15 septembrie si se va incheia la sfirsitul anului.
Din cei 905 braileni posesori de arme letale, pina in prezent au ajuns la Politie 364 persoane, din care 333 au primit noua viza, iar opt au fost refuzati. De asemenea, 23 persoane au renuntat la calitatea de detinator de arme letale, in timp ce alti 89 de braileni au solicitat inscrierea unor arme neletale supuse autorizarii din certificatul de detinator, in permisul de arma. Intrucit au fost depistate si persoane care au procurat arme neletale pe vremea legislatiei vechi, 15 permise au fost preschimbate in certificate de detinator. Pe parcursul activitatilor desfasurate, politistii braileni au aplicat 11 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 300 de lei, majoritatea pentru faptul ca detinatorii nu au anuntat la Politie ca si-au schimbat domiciliul. Actiunea "Viza" va continua pina pe data de 31 decembrie, fiind asteptate pentru avizare inca 541 de persoane.
La nivel national exista 53.217 detinatori de arme, dintre care 89% detin arme de vinatoare, 10% arme de tir sportiv si 1% arme de aparare si paza. Din centralizarea datelor privind activitatile efectuate de la data declansarii actiunii si pina in prezent, a rezultat faptul ca, in perioada analizata, s-au prezentat la vizare 13.201 posesori ai permisului de arma.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii