Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 400 de muncitori din Moscova, contaminati cu salmonella

Un numar de 433 de muncitori care lucrau la un terminal al aeroportului Seremetievo din Moscova s-au imbolnavit de toxiinfectie alimentara, a anuntat purtatorul de cuvint al unei organizatii pentru siguranta alimentelor, citat de RIA-Novosti, in pagina electronica.
Toxiinfectia alimentara a afectat, saptamina trecuta, personalul companiei turcesti de constructii Enka, aflat in apropiere de Moscova. Oficialii locali pentru siguranta alimentelor anuntasera anterior ca toti pacientii, in principal cetateni din Georgia, Uzbekistan si alte foste republici sovietice, au fost depistati cu salmonela.
"Un numar de 317 persoane se afla in spitalul din apropiere de Solnecinogorsk, si alte 116 primesc ingrijiri medicale in centrul Morozovka", a declarat Olga Gavrilenko. Ea a precizat ca toti pacientii primesc tratament si alimentatie adecvate, si nici unul dintre ei nu a fost deocamdata externat.
Primul caz de salmonella - o infectie potential fatala care afecteaza sistemul gastrointestinal - a fost inregistrat marti seara. Organizatia pentru siguranta alimentelor si protectia consumatorului a anuntat ca nu apa a generat contaminarea, adaugind ca sursa toxiinfectiei ar putea fi mincarea.
Biroul procurorului din regiunea Moscovei a declarat ca a fost initiata o investigatie privind incalcarea normelor sanitare, si ca persoanele gasite responsabile risca o pedeapsa de pina la trei ani de inchisoare.
Categorie articol: 

Comentarii