Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 3.700 de morti, in urma violentelor comise in Afganistan

Peste 3.700 de insurgenti si civili au fost ucisi in urma violentelor si atentatelor comise in Afganistan de la inceputul acestui an, numarul victimelor fiind de patru ori mai mare decit al celor inregistrate in 2005, se arata intr-un raport oficial privind situatia din aceasta tara, publicat duminica, relateaza AFP.
"Insurectia a provocat moartea a peste 3.700 de persoane incepind din ianuarie 2006 (...), de patru ori mai mult decit in 2005", se arata intr-un raport al Consiliului Comun de Supraveghere si Coordonare (JCMB), format din reprezentanti ai Guvernului afgan si ai comunitatii internationale.
Textul nu precizeaza citi civili au fost ucisi dar, potrivit organizatiilor internationale de aparare a drepturilor omului, numarul acestora ar fi de aproximativ 1.000.
Violentele comise in legatura cu insurgenta au crescut de la "mai putin de 300 pe luna la sfirsitul lui martie, la peste 600, la finalul lunii septembrie, in timp ce numarul acestora in anul 2005 era de aproximativ 130 pe luna", precizeaza raportul.
Intensificarea violentelor, mai ales in sudul si in estul tarii, a avut impact direct asupra "dezvoltarii economice a tarii, care a fost mult mai lenta si limitata din punct de vedere geografic decit am fi sperat", precizeaza raportul.
Rezultatele raportului au fost prezentate duminica, la Kabul, unei delegatii a Consiliului de Securitate al ONU, sosita in Afganistan simbata, pentru a evalua provocarile cu care se confrunta aceasta tara.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii