Mergi la conţinutul principal

Peste 27.000 de brăileni s-au vaccinat contra AH1N1

La nivelul judeţului Brăila s-au vaccinat până în prezent, împotriva gripei noi, peste 27.000 de persoane. Potrivit datelor furnizate de dr. Andreia Gavrilescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, în ultimele două săptămâni s-au vaccinat circa 7.000 de persoane. Numărul total al dozelor de vaccin pandemic utilizate la imunizarea brăilenilor, până la această dată, se ridică la 27.116, dintre care 23.972 pentru populaţia generală, 816 pentru angajaţii din subordinea Ministerului de Interne, 198 pentru elevi ai şcolilor postliceale sanitare şi studenţi, 464 pentru elevi de liceu cu vârsta peste 16 ani şi 1.666 pentru personalul medico- sanitar. Reaminitim că pentru prevenirea îmbolnăvirilor de gripă cu virusul AH1N1, Direcţia de Sănătate Publică a organizat în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă un centru de vaccinare pentru persoanele neasigurate sau cele care nu sunt înscrise la un medic de familie, începând din data de 11 ianuarie. DSP Brăila a primit iniţial 12.050 doze de vaccin pandemic, număr suplimentat apoi cu 17.000.

Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere s-a încheiat la nivelul judeţului Brăila, fiind imunizate peste 21.000 de persoane. Până acum, virusul A H1N1 a fost confirmat în 46 de cazuri, iar 4 brăileni au murit răpuşi de gripa nouă.

Vaccinarea copiilor va demara după o campanie de informare

Vaccinarea copiilor contra virusului A/H1N1 va începe, cel mai devreme, în martie, şi nu în februarie cum estimaseră iniţial oficialii Ministerului Sănătăţii, pentru că nu a fost găsit numărul suficient de subiecţi care să fie testaţi. Purtătorul de cuvânt al DSP Brăila, dr. Andreia Gavrilescu, a precizat că demararea campaniei de vaccinare la copiii sub 16 ani nu se va face decât după o perioadă de informare a părinţilor, de către medicii şcolari. În prima fază, ar urma să fie vaccinaţi copiii între 10 şi 16 ani. Firma care efectuează testele, Pirrel, este acreditată din 2003 de Ministerul Sănătăţii să facă astfel de teste, însă, până acum, nu au fost găsiţi cei 100 de "cobai" necesari pentru a li se administra vaccinul. Potrivit autorităţilor, dificultatea în găsirea copiilor care să fie testaţi a fost urmare a zvonurilor şi afirmaţiilor nefondate în legătură cu vaccinul, lansate la sfârşitul anului trecut. În aceste condiţii, specialiştii speră că vor putea termina testele la sfârşitul lunii februarie, pentru a putea începe, în martie, campania de vaccinare. În privinţa copiilor între 6 şi 10 ani, nu se ştie când vor putea fi imunizaţi şi aceştia, deoarece testarea vaccinului pentru acest segment de vârsta se face după cei între 10 şi 16 ani. Vaccinul pentru copii a fost testat în Arad şi Timişoara, unde, potrivit Agenţiei Naţionale a Medicamentului, nu au fost constatate nereguli la inspecţiile ce au vizat activitatea firmei Pirrel.
Testele se fac cu acordul ambilor părinţi, însă este nevoie şi de cel al copilului. Pentru această activitate părinţii primesc, în total, suma de 700 de euro. Înaintea testării, se semnează şi o asigurare pe un an împotriva eventualelor urmări neplăcute de după vaccinare.

Campania de vaccinare în şcoli va fi organizată împreună cu Ministerul Educaţiei, cele două instituţii colaborând la desfăşurarea tuturor campaniilor de vaccinare realizate în Programul Naţional de imunizare. La fel ca şi în cazul vaccinării persoanelor adulte, vaccinarea şcolarilor şi a celor din grădiniţe nu este obligatorie. Părinţii vor fi consultaţi, solicitându-se acordul în vederea vaccinarii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro