Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 1.500 de credincioşi au trecut deja pe la Sfintele Moaşte, la biserica Sfântul Ierarh Nicolae

• aceştia s-au închinat la racla amplasată în faţa bisericii şi s-au rugat pentru sănătate • Sfintele Moaşte au fost aduse la Brăila duminică şi vor rămâne până miercuri, 6 decembrie • jandarmii asigură măsurile de ordine publică în zonă, în permanenţă

 

Biserica “Sfântul Nicolae” din municipiu a devenit loc de pelerinaj, ca în fiecare an, după ce Moaştele Sf. Nicolae au ajuns, duminică, la Brăila. După procesiunea din weekend, desfăşurată pe traseul Calea Călăraşilor – str. Ana Aslan – Biserica “Sf. Nicolae”, pelerinii s-au aşezat la rând, pentru a se închina moaştelor expuse în faţa lăcaşului de cult. De duminică şi până ieri după amiază, nu mai puţin de 1.500 de persoane au trecut prin faţa raclei.

Luni, în jurul orei 14.00, coada se întindea doar pe aproximativ 10 metri, iar oamenii înaintau destul de repede spre moaşte. Majoritatea era formată din femei trecute de 60 ani, unele însoţite de nepoţi. Doamna Elena este din municipiu şi vine anual la Biserica “Sf. Nicolae” să se roage pentru sănătate. “Pentru sănătate am venit să mă rog. Vin mereu. În alţi ani, am stat mai mult la coadă. Astăzi (ieri – n.r.), am 10 minute de când am venit şi mai am puţin şi ajung în faţă”, ne-a spus aceasta.

“Am simţit ceva aparte când am venit prima oară, acum câţiva ani, şi de atunci vin mereu. Sfântul Ierarh Nicolae e mare făcător de minuni, la fel ca şi Sfântul Nectarie. Ne rugăm pentru sănătate şi pentru iertarea păcatelor şi am simţit mult ajutor”, ne-a povestit Gabriela, o altă femeie din municipiu, care îşi aştepta rândul la raclă.

După ce au trecut prin faţa Sfintelor Moaşte, majoritatea pelerinilor au aprins lumânări, pentru a-şi întări rugăciunile, apoi au intrat în biserică pentru a se închina icoanelor.

Jandarmii brăileni au montat încă din weekend gardurile de protecţie, iar în permanenţă se află o patrulă care să asigure măsurile de ordine publică. Instituţia reaminteşte pelerinilor să se comporte civilizat, să manifeste calm şi răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine, evitând implicarea în conflicte de orice natură. În cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, să solicite ajutorul echipajelor de jandarmi. O atenţie sporită trebuie acordată şi copiilor care îi însoţesc, bunurilor şi obiectelor personale.

Sfântul Ierarh Nicolae, patronul spiritual al oraşului Brăila, este sărbătorit, în fiecare an, pe 6 decembrie.
Categorie articol: 

Comentarii