Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 1,2 milioane lei pentru realizarea de spatii verzi

Autoritatile locale din 102 localitati vor primi finantare din Fondul de Mediu pentru realizarea de spatii verzi in comunitatile lor, in urma aprobarii de catre Executiv a proiectelor selectate in cadrul programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin crearea de spatii verzi in localitati. Suma totala alocata pentru finantare este de 58,71 milioane de lei.
Printre proiectele selectate ce urmeaza a fi finantate se numara si cele depuse de municipalitatea braileana si primaria orasului Ianca. Primaria Braila va primi suma de 700.000 de lei pentru materializarea proiectului "Lucrari de reabilitare, proiectare, stabilizare, amenajare si dotare pentru refacerea si imbunatatirea calitatii mediului in zona Falezei Dunarii si a Parcului Gradinii Publice", iar primaria orasului Ianca va primi 508.710 lei pentru proiectul "Amenajare parc orasenesc si locuri de joaca pentru copii la gradinitele din orasul Ianca".
Proiectele au fost selectate dintr-un numar total de 160 depuse.

Proiectele sint finantate din Fondul de mediu

Guvernul a adoptat, in sedinta din 20 iunie, o Ordonanta de Urgenta pentru instituirea "Programului National de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati". Actul normativ prevedea ca proiectele de reabilitare sau realizare a spatiilor verzi sint finantate din Fondul pentru mediu.
Selectia proiectelor, depuse la Ministerul Mediului, se realizeaza de catre o Comisie de analiza, constituita prin ordin al ministrului Mediului si Dezvoltarii Durabile. Proiectele sint finantate conform Ghidului de finantare a programului. Programul se aplica incepind cu anul 2007 si se va desfasura pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea prelungirii acesteia.
Pentru anul 2007, suma alocata a fost de 25 milioane lei (250 miliarde lei vechi) din Fondul pentru mediu. Guvernul a suplimentat aceste fonduri cu 35 milioane lei, ca urmare a numarului mare de proiecte depuse de autoritatile locale.
Categorie articol: 

Comentarii