Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 10.000 de persoane protesteaza in Japonia fata de trimiterea unei nave americane in zona

Peste 10.000 de persoane au marsaluit, simbata, in apropierea unei baze navale a Statelor Unite de linga Tokyo, cerind Guvernului japonez sa impiedice trimiterea unei nave americane in zona, au anuntat organizatorii manifestatiei, citati de Reuters.
Protestele locuitorilor si activistilor impotriva trimiterii navei USS George Washington la Yokosuka, la 45 de kilometri sud-vest de Tokyo, au intervenit pe fondul temerilor referitoare la siguranta, dupa un incendiu izbucit pe aceasta nava in mai.
"Armata americana nu dezvaluie nici o informatie despre structura aceastei nave, si nici despre accidentele in care a fost implicata", a declarat Masahiko Goto, un avocat care a participat la proteste.
"Este acelasi lucru cu aducerea unui reactor nuclear in alta tara. Ceva nu este in regula aici. Guvernul japonez sacrifica siguranta locuitorilor pentru interesele sale nationale", a adaugat el.
Potrivit unor planuri initiale, nava USS George Washington urma sa fie trimisa la Yokosuka in august, insa sosirea sa va fi cel mai probabil aminata din cauza incendiului, care a provocat ranirea usoara a unui marinar, potrivit presei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii