Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 1.000 de brăileni s-au îmbolnăvit, într-o singură săptămână

* aceștia au ajuns la medic fie cu infecție respiratorie acută, fie cu pneumonie sau chiar gripă clinică * nu vorbim însă despre virusul gripal care provoacă decese la nivel național * în săptămâna 10-16 februarie, au fost înregistrate cele mai multe cazuri de viroză, de la începutul anului

 

 

Virozele respiratorii au afectat extrem de mulți brăileni, în perioada 10-16 februarie. Peste 887 de persoane de toate vârstele au contactat infecții respiratorii acute, în timp ce alte 201 au fost diagnosticate cu pneumonie. Din fericire, virusul gripal periculos nu a făcut victime în județul Brăila până acum.

Așa cum am scris mai sus, 887 brăileni au fost diagnosticați cu infecție respiratorie acută, într-o singură săptămână, fiind cele mai multe îmbolnăviri în 7 zile, de la începutul anului. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Brăila, cei mai mulți afectați de aceste viroze sunt copiii, 582 la număr, cu vârste cuprinse între 0 și 14 ani. În spital, au fost internate 13 persoane.

Alți 201 brăileni au fost diagnosticați cu pneumonie. Și în cazul acestei boli, cei mai afectați au fost tot copiii până în 14 ani, 117 la număr. În schimb, au fost spitalizați mult mai mulți bolnavi decât în cazul infecțiilor respiratorii acute, 64 în total, de toate vârstele.

Gripa clinică a afectat 57 de persoane, cele mai multe având vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani, în timp ce copiii de până în 14 ani au fost feriți de virus. Din cei 57 de brăileni cu gripă clinică, 10 au fost internați în spital pentru tratament. Din fericire, nu este vorba despre virusul gripal periculos care continuă să facă victime la nivel național, numărul deceselor din această cauză ajungând la 44, potrivit celei mai recente informări a Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile.
Categorie articol: 

Comentarii