Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 100 de sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză

şoferii care au apăsat prea mult pedala de acceleraţie au avut de dat explicaţii poliţiştilor • într-o singură zi, au fost aplicate 137 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 75.900 lei

 

Şoferii vitezomani au fost în atenţia poliţiştilor. Într-o singură zi, poliţiştii au aplicat peste 100 de sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Potrivit informaţiilor transmise de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila, la data de 5 iulie, poliţiştii rutieri au desfăşurat, pe raza judeţului, o acţiune pentru combaterea nerespectării regimului de viteză, fiind folosite echipamentele pentru măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor. “Prezenţa aparatelor radar are în primul rând un scop preventiv, de reducere a vitezei şi sporirea atenţiei participanţilor la trafic, în vederea determinării conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor meteo-rutiere. Astfel, au fost aplicate 137 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 75.900 lei, dintre care 101 sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 18 pentru nerespectarea obligaţiei conducătorului auto şi a pasagerilor acestuia de a purta, în timpul deplasării pe drumurile publice, centura sau dispozitivele de siguranţă omologate, 2 pentru depăşirea neregulamentară şi 16 pentru alte abateri ale conducătorilor auto”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.

De asemenea, ca măsură complementară, poliţiştii brăileni au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 11 permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare.

Poliţiştii brăileni recomandă şoferilor să manifeste disciplină în trafic, să respecte viteza de deplasare, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante şi să acorde prioritate tuturor celor în drept.
Categorie articol: 

Comentarii