Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pensionarii braileni sint pregatiti sa iasa in strada

Cei peste 10.000 de pensionari braileni inscrisi in Consiliul Judetean al Persoanelor Virstnice Braila sint pregatiti sa iasa in strada in cazul in care Guvernul nu va anula reglementarea prin care parlamentarii si-au acordat pensii al caror cuantum este de 10 ori mai mare decit pensia medie a celor 4,6 milioane de pesionari ai sistemului de asigurari sociale de stat. Toate nemultumirile lor, cit si propuneri de reglementare a acestora, au fost transmise Guvernului, intr-un memoriu semnat de toate Consiliile din tara.
"Pensionarii isi manifesta indignarea fata de votul parlamentarilor care si-au acordat pensii privilegiate, care nu sint rezultatul anilor munciti si nici al contributiei la fondul de pensii, ci al pozitiei sociale pe care o detin. Acest lucru constituie o grava incalcare si sfidare a legii pensiilor. Pensionarii au solicitat Guvernului sa procedeze de urgenta la anularea acestei reglementari imorale, nedrepte si care prejudiciaza fondul de pensii si asa insuficient. In cazul in care nu vom fi luati in seama, iar presedintele Consiliului National al Persoanelor Virstnice ne va spune sa facem miting, noi suntem pregatiti", a precizat Petrea Ion, presedintele Consiliul Judetean al Persoanelor Virstnice Braila.
Una dintre cele mai importante solicitari adresate Guvernului se refera la cuantumul pensiilor, care sa fie calculat dupa acelasi algoritm pentru toate categoriile socio-profesionale, indiferent de sectorul in care si-au desfasurat activitatea. De asemenea, valoarea punctului de pensie sa nu fie mai mica de 35% din salariul mediu brut pe tara utilizat la fundamentarea anuala a bugetului asigurarilor sociale de stat. Pensionarii mai solicita acordarea unui ajutor lunar sotului supravietuitor, in cuantum de 25% din nivelul pensiei sotului decedat, convertirea tichetelor de calatorie nefolosite in tichete alimentare sau bani, infiintarea unor cantine sociale pentru persoanele virstnice cu venituri mici si subventionarea caldurii in apartamente, pe timpul iernii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii