Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pe Str. Şcolilor se încearcă şi varianta cu semafoarele pornite

* oprirea semafoarelor a fost recomandată de autorii studiului de trafic ce propune rute ocolitoare pe perioada derulării lucrărilor de modernizare a Căii Călăraşilor

După ce au fost închise timp de două săptămâni, semafoarele de pe strada Şcolilor funcţionează din nou, începând de luni, 8 august. Repornirea lor se face, însă, doar de probă, pentru una sau două săptămâni. "Încă nu s-a luat o decizie referitoare la aceste semafoare. S-a făcut o probă cu ele închise, încercăm acum să vedem şi cum se desfăşoară traficul în condiţiile funcţionării semafoarelor. Peste câteva zile urmează să analizăm situaţia şi să decidem dacă le ţinem în funcţiune sau nu. Aşa, ca primă impresie, se pare că se circulă mai bine când sunt semafoarele pornite", ne-a declarat, ieri, viceprimarul Alexandru Dănăilă.
Reamintim că pe perioada derulării lucrărilor de modernizare a Căii Călăraşilor, strada Şcolilor va fi folosită ca rută ocolitoare. Din acest motiv, este de aşteptat ca traficul auto să fie mult mai intens pe această arteră, în zilele lucrătoare. În studiul de trafic întocmit de consorţiul care a adjudecat executarea lucrărilor de pe Călăraşilor, adică firmele "Max Boegl" - Germania şi "Tancrad" - Galaţi, s-a prevăzut oprirea semafoarelor din intersecţiile Străzii Şcolilor cu Bulevardul Cuza şi Bulevardul Independenţei, considerându-se că această măsură va duce la fluidizarea circulaţiei autoturismelor. Nu se poate spune, însă, că în cele două săptămâni cât au fost oprite semafoarele s-a circulat prea bine. Şoferii care circulau pe drumul fără prioritate, adică pe Str. Şcolilor, aveau de aşteptat minute bune până când reuşeau să depăşească intersecţiile cu Independenţei şi Cuza. Din cauza ambuteiajelor, şi pietonii reuşeau destul de greu să traverseze de pe un trotuar pe altul.
Categorie articol: 

Comentarii