Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pe lângă plopii fără soț...

* o expoziție documentară dedicată Zilei Culturii Naționale și împlinirii a168 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu

 

Până pe data de 7 februarie 2018, la Secția Împrumut cărți pentru aduți din cadrul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila este organizată expoziția documentară „Pe lângă plopii fără soț.. '' care îl omagiază pe poetul nepereche al românilor, acțiunea fiind realizată de bibliotecar Sorin Neagu.

Ziua Culturii Naționale este marcată în fiecare an odată cu celebrarea nașterii lui Mihai Eminescu. Sărbătoarea este pusă în contextul în care anul acesta se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918, iar identitatea și unitatea națională au reprezentat o preocupare constantă în opera publicistică a lui Eminescu.

Mihai Eminescu este în literatura română creator al unei opere ce străbate timpul, trăind într-o perpetuă actualitate, iar semnificația lui a dobândit în conștiința poporului nostru caracterul unui mit. Poetul reprezintă în literatura noastră un dublu reper de valoare, înscriindu-se în contextul literaturii universale, alături de Dante, Hugo, Goethe. În ce privește specificul național, Eminescu reprezintă ipostaza unică a sufletului românesc în concertul poetic al lumii.
Categorie articol: 

Comentarii