Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PDL Braila a absorbit organizatia locala a PNTCD

Scena politica braileana se schimba din nou. In plina campanie electorala, actorii politici schimba rolurile. Mai precis, organizatia judeteana a PNTCD Braila a fuzionat prin absorbtie cu PDL Braila. Sefii PNTCD, in speta Gheorghe Chiru si Simona Draghincescu, ambii candidati ai acestei formatiuni politice la alegerile locale din vara, au trecut cu arme si bagaje la PDL. Anuntul a fost facut de catre presedintele PDL, Nicolae Mitroi, care a precizat ca, in zilele care urmeaza, se va incheia si un protocol scris, care sa stabileasca clar conditiile in care se face fuziunea si pozitiile pe care le vor ocupa noii veniti in structura PDL Braila. "Domnul Chiru va ocupa una din functiile de conducere la nivelul BPJ, adica primvicepresedinte. De altfel, cred ca la ora asta avem deja un post vacantat in acest sens. Ma refer la domnul Sabau, care inca nu si-a dat demisia, insa banuiesc ca o va face. Oricum, va trebui sa limpezim lucrurile in citeva zile". In ceea ce il priveste, Chiru a explicat ca PDL a fost oarecum o alegere fireasca, avind in vedere ca atit PNTCD cit si PDL fac parte din aceeasi familie politica europeana: "Pe noi, PNTCD ne-a pus, la nivel central, de-a lungul timpului, in niste pozitii care ne-au dezavantajat. Protocolul incheiat cu PNL pentru parlamentare nu ne-a adus practic nimic, ca sa nu mai zic de atitudinea celor de la Braila. Acum, PDL ne ofera sansa de a face politica. PNTCD si PDL fac parte din aceeasi familie politica, Partidul Popular European, deci doctrinar ne regasim in aceeasi conditie de partid de centru dreapta cu orientare populara".
Gheorghe Chiru a recunoscut ca este deja la al treilea partid in care se inscrie, insa nu a considerat ca acest lucru ar fi ceva negativ. Totodata, acesta a precizat ca vine cu aproximativ 600 de membri fiind cu totii gata sa puna osul la treaba pentru a ajuta PDL in campania electorala.
Referitor la Simona Draghincescu, conducerea PDL a precizat ca, de ieri, este si ea membru PDL si ca se va ocupa de campania electorala a candidatului PDL din Colegiul I, Florin Cirligea. Aceleasi surse au explicat ca inca nu s-au decis functiile pe care le vor ocupa noii PDL-isti, asa ca, implicit, inca nu se poate discuta despre pozitia pe care o va ocupa Draghincescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii