Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PD-ul se simte urmarit de primarul Cibu

Democratii braileni il suspecteaza pe primarul municipiului, Constantin Cibu, ca are de gind sa faca presiuni asupra firmelor care le-au inchiriat membrilor PD microbuze cu care sa se deplaseze la mitingul pro-Basescu, organizat la finele saptaminii trecute, la Constanta. Viceprimarul democrat Daniela Vasioiu a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa ca oamenii primarului au pindit la plecarea autocarelor cu membri PD si le-au notat numerele, pentru a vedea carei firme apartin. Vasioiu isi inchipuie ca Cibu nu a dat dispozitii doar pentru a-si satisface o curiozitate, cu atit mai mult cu cit, spune ea, luni dimineata l-a chemat pe seful Serviciului public de transport, la o discutie:
"Ieri, la orele 10, a fost sunat seful Serviciului Public Local de Transport si a fost luat la intrebari de catre domnul primar, pe unde a umblat, dupa care i-a spus: "sa afli care dintre transportatori i-au dus pe aia de la PD la Constanta!". El si-a trimis si oameni de incredere la podul de trecere spre Hirsova, care luau numerele de masini. Noi am inchiriat masini de la transportatori cooperatori, cu care am incheiat contracte, dar el voia sa-i pedepseasca. Vreau sa subliniez ca nu am apelat la societatea comerciala Braicar, pentru aceasta deplasare, din doua motive. Unul ar fi ca noi am avut peste 40 de masini, si Braicarul are 13 masini noi, cu 17 locuri si 10 microbuze, si ar fi insemnat sa blocam tot ce inseamna transport public de persoane in municipiu. In al doilea rind, stiam ca dupa aceea probabil ar fi fost dat afara directorul, si chiar o patea nevinovat".
Intrebata cum ar putea sa-i pedepseasca pe acesti transportatori privati primarul, Vasioiu a raspuns: "Pai, stiti cum se circula in Braila? Asa cum vrea domnul primar. Ii scoate dupa traseu cind vrea". Ea a precizat ca a lucrat cu patru operatori din Braila, unul din Tulcea si unul din Buzau. Vasioiu considera intolerabil faptul ca Cibu isi permite sa ceara identificarea operatorilor de transport, pentru a-i pedepsi, cu atit mai mult cu cit este vorba de constracte in baza carora se presteaza un serviciu. Intrebata daca a aflat de posibilele presiuni ale lui Cibu asupra operatorilor respectivi de la reprezentantii acestor firme, sau din alta parte, Vasioiu a explicat ca stie totul de la oameni de bine din Primarie, care au auzit aceste discutii ale primarului.
Contactat telefonic, primarul Cibu a negat orice actiune de filaj a masinilor care i-au transportat pe democrati la Constanta, ca si vreo intentie de pedepsire a acestora: "N-am mai auzit asa ceva! Poate ca asa ar fi procedat ei in locul meu, si de aceea ma banuiesc de asemenea practici. Eu am alte probleme de rezolvat, decit sa ii urmaresc pe ei, ca sa vad cu ce masini umbla".
Categorie articol: 

Comentarii