Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PC Braila vrea o directie deconcentrata si un post de subprefect

Presedintele PC Braila, Gheorghi Obreja, spera ca partidul sau sa primeasca o directie descentralizata si chiar un post de subprefect, in cazul in care Alianta PSD^PC isi va adjudeca Prefectura judetului. Obreja, care are experienta indiferentei cu care a fost tratat in mod constant de catre presedintele PSD, Gheorghe Bunea Stancu, nu-si face iluzii ca ar obtine vreun post de la acesta, negociind cu el in plan local, asa ca isi pune baza in deciziile luate de la Bucuresti si impuse PSD-istului, de la centru: "Sigur ca avem si noi pretentii. Nu am discutat inca cu domnul Stancu, dar intentionez sa discut la nivel central, dupa ce vom vedea ce prinde PC-ul, la Bucuresti. Spun asta pentru ca si acolo se negociaza pentru anumite posturi. Daca prindem intr-un minister, sa zicem, secretar de stat, acolo voi incerca si eu sa obtin o directie deconcentrata la Braila. In mod sigur vom prinde niste secretari de stat si eu astept sa vad ce avem noi acolo, ca sa stiu ce negociez pentru Braila, sa nu ma duc sa facem valuri aiurea, in tramvai. Fara sa avem o sustinere la nivel central, e greu sa obtinem ceva de la domnul Stancu. Daca noi venim de la Bucuresti cu sprijinul lor, pentru ministerul unde are PC-ul secretar de stat, putem obtine ceva si aici, in directiile deconcentrate. Pe mine nu ma intereseaza un post de director, dar avem destui oameni capabili in partid, pentru ei ma intereseaza.
M-am gindit si la un post de subprefect, iar noi, la Braila, chiar sintem indeptatiti sa primim un astfel de post, pentru ca e cunoscut faptul ca in judetul nostru, PC-ul n-a primit colegiu. Alte judete, care au primit colegiu, nu mai pot cere acum mare lucru; in schimb, noi putem solicita asa ceva".
Intrebat cine ar putea sa fie subprefect, dintre conservatori, liderul PC a declarat: "Nu ne-am gindit cine sa fie, eu in nici un caz nu, dar vom face o analiza si vom hotari cind vom vedea ce obtinem, nu are rost sa ne gindim acum la asta. Oricum, abia in luna ianuarie se va pune aceasta problema, prefecturile se vor imparti mai tirziu".
In privinta relatiei destul de reci cu liderul PSD Gheorghe Bunea Stancu, Obreja a explicat ca el, unul, nu a incercat niciodata sa forteze nota, dat fiind ca nici nu ar obtine vreun rezultat: "Eu voi incerca sa obtin ceva cu sprijinul Bucurestiului, pentru ca nu se pune problema sa obtin ceva de la Stancu prin negociere. El a zis de la bun inceput “Nu avem ce sa negociem!”, au facut la nivel local o alianta cu PDL-ul, din start si cunosc punctul lui de vedere. Nu voi insista, pentru ca nu poti sa negociezi de pe pozitii de forta, cind cele doua voturi ale tale trec exact pe linga coalitia PSD-PDL deja formata. Cu cele doua voturi ale noastre nici macar opozitie zdravana nu putem face, latram exact ca la luna...".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii